EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Brexit a la Universitat de Vic

Aquest últim curs la matriculació d’alumnes anglesos ha davallat, deixant les pitjors xifres dels últims.


16/02/2020

Tamara Garcia i Sonia Ortega. Vic

La sortida de la Unió Europea no ha estat gens fàcil pel Regne Unit. Després de votar en un referèndum el 23 de juny del 2016 la sortida de la Unió Europea, el govern britànic va iniciar el procés polític per marxar de l’organisme internacional que va durar dins el 31 de gener del 2020 quan va ser efectiu el trencament amb la resta d’Europa. Els britànics van acomiadar-se simbòlicament del vell continent a les 23:00 Pm, hora local de Londres.

La ruptura entre el país anglosaxó i Europa no és definitiva. Fins al 31 de desembre del 2020 el Regne Unit es mantindrà en el mercat europeu i les empreses i ciutadans no notaran gairebé la diferencies. El Regne Unit i la UE ha de negociar unes noves relacions comercials durant els següents mesos.

Les conseqüències del Brexit en l’àmbit nacional són relacionades amb el sector financer i econòmic. Segons El Confidencial, La indústria de l’automòbil seria una de les més afectades per aquesta ruptura. A més de la inversió estrangera directa de les empreses espanyoles com Telefónica que obté un 30% dels seus beneficis allà.

Com afecta la política a la Universitat de Vic?

Segons les xifres obtingudes per la Universitat de Vic, els alumnes que han fet un intercanvi, sigui fent pràctiques o cursant estudis, durant el curs 2019-2020 ha estat menor que durant els últims darrers cinc anys. El nombre de matriculats d’estudiants anglosaxons és de 10.  D’ençà que es va començar a realitzar la idea del Brexit les xifres d’alumnes s’ha anat mantenint fins a la situació actual.

Durant el 2016, data on es va realitzar el referèndum de sortida de la UE el nombre d’estudiants era de 16. Durant el curs següent les xifres van augmentar a 18 alumnes. Tot i continuar estable, la xifra va tornar al seu punt inicial durant el curs 2018 – 2019. L’ambient polític de l’últim semestre del 2018 a Catalunya estava marcat pel tancament de la investigació de l’1-O i l’obertura del judici oral contra els 18 acusats del procés. El moviment independentista tenia més força que mai i reclamava la llibertat dels presos polítics.

Aquest últim curs la matriculació ha davallat, deixant les pitjors xifres dels últims. L’ambient polític l’estiu anterior de l’inici d’aquest curs, va estar marcat per la dimissió de Theresa May i l’elecció de Boris Johnson com a líder del Partit Conservador Britànic. Durant el primer semestre escolar la política anglesa ha estat marcada per l’intent de ruptura en el parlament britànic fins a aconseguir la seva sortida el 31 de gener. Paral·lelament, Catalunya estava vivint un auge de les reivindicacions després de la sentència del procés que va comportar a vagues generals del país.

El marc polític i econòmic influeixen directament en el nombre d’estudiants internacionals que hi ha en les universitats. Els resultats de la ruptura absoluta amb Europa no les podrem saber fins al pròxim any.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.


Apache/2.4.18 (Ubuntu) Server at el9nou.cat Port 80
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't