Guillem Camps i Albert Gómez. Vic.
Arriba el pont de la Puríssima i, com cada any, també el Mercat Medieval de Vic, que enguany celebra la 23a edició. La gran novetat d’aquest any són les noves localitzacions que tindrà l’Assalt de l’Altarriba, que s’ha convertit en un element imprescindible del mercat. Aquest recorregut teatral basat en fets històrics que van tenir lloc a Vic al segle XV se situarà, com a novetat, al Pati de la Casa Sacerdotal i l’Albergueria, a part dels llocs habituals com el claustre de la Casa de Convalescència, el pati de la Creu de l’Antic Hospital de la Santa Creu, l’Orfeó Vigatà, la Casa Bojons i el Temple Romà. Una altra novetat és l’estrena de la imatge corporativa, dissenyada per l’empresa vigatana Partee.
Pel que fa a la fira, els carrers adornats per l’ocasió acolliran parades d’artesanies i queviures, grups de música, cercaviles i tavernes. Les activitats preparades i les ubicacions són similars a les anteriors edicions. En aquest sentit, el regidor de Fires i Mercats de Vic, Benjamí Dòniga, ha explicat que el format “funciona i no veiem convenient fer-hi massa canvis”. En total seran 358 parades, entre les quals no faltaran tavernes per menjar i beure, distribuïdes pel centre de la ciutat, i dos zocos d’inspiració àrab, un situat al Parc Jaume Portell i l’altre a la Plaça Gerbert d’Orlhac. Les parades seran majoritàriament provinents de Catalunya, però també n’hi haurà de Balears, Astúries, Castella-La Manxa, Aragó, Madrid, Andalusia, Comunitat Valenciana i Portugal.
D’altra banda, la fira també tindrà uns espais dedicats a la pràctica de tota mena d’activitats. En aquest sentit, un nucli important serà la zona de les Adoberies, on es tornarà a instal·lar el campament medieval, el tir amb arc, la recreació d’oficis representatius de l’època medieval i passejades en poni. Pel que fa a les activitats adreçades al públic familiar, se situaran a la placa dels Màrtirs i a la plaça Santa Eulàlia, on els més xics s’ho passaran d’allò més bé amb titelles, atraccions i tallers. Les tradicionals exposicions d’aus rapinyaires també es podran veure a la plaça dels Màrtirs.
Finalment, Dòniga ha subratllat les dades de la fira de l’edició anterior, i espera beneficis més alts que l’any passat. El passat Mercat Medieval va tenir aproximadament 376.000 visites, amb un benefici econòmic total de 30 milions d’euros, on cinc es van generar a la capital osonenca.
{{ comment.text }}