EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els Connectivity Days, una mirada al futur de les aules

Els Connectivity Days s’han celebrat al Paraninf de la UVic en dues jornades plenes de moviment i participació.



16/05/2023
Moment de presentació del projecte Patrimoni Gencat

Arnau Espigares/Pere Hubach

La tecnologia està avançant a passes de gegant aquest segle XXI, i cada vegada són més els esdeveniments que s’organitzen a tot el món per a donar a conèixer les últimes novetats en aquest àmbit, les innovacions, etc. Aquest dijous i divendres s’ha celebrat, a Vic, els Connectivity Days, un espai d’experimentació immersiva per a la simulació i creació de realitats tecnològiques que organitza la Universitat de Vic.

L’esdeveniment va començar l’11 de maig a les 10 del matí fins a les 19 i va seguir l’endemà al Paranimf de la UVic, que és l’església de l’Hospital de Santa Creu de Vic recuperada.

El Paraninf estava preparat per rebre a gent, però, les organitzadores han sortit ben sorpreses al veure que dijous van entrar unes 400 persones i divendres una mica més. Es va aprofitar les onades de gent per fer els parlaments a l’escenari central, on estudiants i visitant seien per escoltar als experts i poder-los fer preguntes. De tant en tant, el silenci rondava els passadissos del Paraninf, però, quan entrava un grup de joves s’animava la sala.

A dins, hi trobàvem estands de diferents corporacions i empreses que mostraven la innovació tecnològica sensorial del que podria arribar a les aules els pròxims anys.

L’Estand de Movistar que mostrava de manera immersiva una experiència a l’anomenada “Ciutat Movistar”, tenia cinema, futbol, vídeos 360, podies fer una visita al plató de la Resistencia i viure els millors moments de l’Austràlia Open, entre altres coses. Els més joves s’hi estaven molta estona parant gols a l’apartat de #LaCasaDelFutbol.

L’Estand Seidor donava l’oportunitat de viure en un metavers privat de la UVic i interactuar amb les altres persones visitants del campus en 3D. Els usuaris podien seure i, de normal, no s’aixecaven fins al cap d’una bona estona.

A més, l’estand Patrimoni Gencat mostrava els mosaics romans de Sant Climent de Taüll mitjançant la realitat virtual i sense moure’t del lloc.

Per últim, l’estand INWO, que mitjançant experiències immersives es mostraven exposicions audiovisuals de Vincent Van Gogh, Frida Khalo, i d’altres.

La simulació i la immersió digital és una eina que “l’any que ve ja començarà a estar a les aules” ha dit Ana Palomo, vicedegana de la facultat de comunicació i empresa. Es tracta d’analitzar-ho com una eina formativa basada en la pràctica reflexiva i experimental.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 512 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't