Marina Ojalvo, Maite Olaguibe i Dei Sow. Vic
Per dur a terme aquesta classificació, es tenen en consideració 13 indicadors que avaluen cinc dimensions de l’activitat dels centres universitaris: ensenyament (l’ambient d’aprenentatge); recerca (volum, ingressos i reputació); cites (influència de la recerca); perspectiva internacional (personal, estudiants i recerca); i ingressos de la indústria (transferència de coneixement). No obstant això, aquesta classificació no té en compte altres elements que caracteritzen a les universitats més antigues, com per exemple, la reputació.
En el cas de la UVic-UCC, aquest no és el primer any que entra a un rànquing. El passat setembre va posicionar-se com a quarta millor universitat catalana i sisena de l’estat espanyol en el rànquing THE World University Rànquing, el qual té com alguns requisits haver assolit la publicació d’almenys 150 articles indexats cada curs, i haver publicat mil articles en els darrers cinc anys.
Les Veus de la Universitat
“El treball de la Universitat és de qualitat i també la proximitat entre les facultats i els estudiants”.
Sergi Grau Carrión és el degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic des del passat setembre. Grau és doctor en Computer Science per la Universitat Politècnica de Catalunya i Executive MBA per EADA Business School. Ell afirma al Sense Boira: “Hi ha hagut un creixement molt alt, sobretot en l’àmbit de professorat que permet millorar l’àmbit acadèmic, tant a la docència com a la recerca. També, ha millorat molt en l’àmbit intern i a l’hora d’externalitzar-ho, i això ens ha ajudat molt”. A més, afegeix: “El treball de la Universitat és de qualitat i també la proximitat entre les facultats i els estudiants”.
L’alumnat té molt en compte aquest avantatge. Laia Bou és estudiant de 3r en el grau d’Infermeria i diu: “La meva experiència a la UVic és bona. Tothom em tracta molt bé i els professors també estan per tu. A més, en la meva carrera, la majoria són infermeres, per tant, tot els que ens expliquen és verídic”. D’una altra banda, recalca: “Potser hi ha massa assignatures que no són tan necessàries, com Servei Comunitari que està bé fer-ho, però considero que hauríem de dedicar més hores a altres com Farmacologia.”
Un estudiant de 4t de CAFE ens explica que pel que fa a les instal·lacions del centre considera: “falten espais per l’alumnat. Crec que falta campus, sé que la UVic és petita, però no trobo que hi hagi suficients espais per relaxar-se entre classes.”

Grau assenyala que l’objectiu de la universitat a escala global és: “continuar treballant i escoltant als estudiants, els departaments i les empreses”. La UVic és conscient que s’ha de continuar treballant per millorar dins i fora de la institució: “Com a professors veiem que podem innovar en les classes per donar més qualitat als estudiants. També, apostem per la implicació del centre amb enquestes o trobades amb coordinadors.”
Trobar-se en una bona posició mundial en el Times Higher Education és un gran orgull per qualsevol persona que treballa i estudia al centre. El degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic comenta que: “El fet que cada vegada s’incorpori més gent vinculada a entitats de fora fa que la mateixa xarxa de contactes que tenim creixi. El personal de la universitat també ajuda amb les mobilitats que emplea.”
“Ens dona prestigi , visibilitat i ens estimula”

El degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Josep Burgaya i Riera és un historiador i polític català. És doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona i des de 1986 és professor titular de la Universitat de Vic. També, considera que aquest reconeixement és molt positiu per a la Universitat: “ Ens dona prestigi , visibilitat i ens estimula.” Pel que fa als objectius a llarg termini que es proposa la facultat destaca:” Mantenir el nivell d’exigència, adaptar-nos a demandes canviants, respondre a un entorn formatiu que cada vegada serà més competitiu.
Burgaya, fa èmfasi en què aquest reconeixement ha estat merescut: “Malgrat tenir només un finançament públic parcial, s’ha fet una bona feina tant pel que fa al projecte docent com amb la recerca.”
El degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació conclou ressaltant el que diferencia a la Universitat de Vic de les altres: “ Catalunya té molt bones universitats. Nosaltres hi aportem dinamisme i capacitat d’adaptació d’acord amb un model que és singular i que té una dimensió que el fa més manejable”.