Marina Ojalvo, Maite Olaguibe i Dei Sow. Vic.
La Fira Alimentària ha tornat a Barcelona després de 4 anys. Aquest esdeveniment internacional es converteix en un impulsor de les tendències en consum d’aliments i begudes.
Aquest passat dilluns es va inaugurar la fira que ha reunit a més de 3.000 empreses de 52 països diferents. Així doncs, Gerard Manuel, estudiant de Nutrició i Dietètica a la Universitat de Vic i assistent aquesta fira, comenta: “Vam decidir anar a la fira alimentària perquè la universitat ens va proposar anar amb entrades gratuïtes”.
En relació amb això, Joel Lozano estudiant de Periodisme de la Universitat de Vic explica al Sense Boira que és el primer any que assisteix a la fira alimentària i que ha gaudit molt l’experiència pel bon ambient. Lozano afegeix: “He parlat amb moltes persones i he tastat molts nous plats i begudes. El que més m’ha agradat és la diversitat que integrava l’exposició”. Paraules amb les quals Gerard coincideix: “És una bona oportunitat per trobar productes originals, nous sabors, noves textures…”
La periodista Judith Matina ha anat a cobrir la fira pel mitja ATREVIA i assenyala que el públic ha rebut amb molta passió aquesta trobada i que li ha cridat molt l’atenció que les acreditacions que més es veien era de visitants, és a dir, de persones que assistien només per gaudir l’experiència.
Per una altra banda, la periodista afirma que la celebració d’aquesta trobada per la ciutat comtal és molt important: “És una gran injecció econòmica per a Barcelona i per a tots els Barcelonins”.
Les Universitats Catalanes promouen una alimentació saludable
La fira alimentaria no ha estat l’únic esdeveniment d’aliments que s’ha viscut en el país. Les universitats catalanes com la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra han organitzat conjuntament la segona edició de la Setmana Saludable Interuniversitària de Catalunya.
Aquesta setmana saludable a les universitats es compon per un conjunt d’activitats físiques com la zumba, el bàsquet, Body balance i el tenis, etc. I també de tallers en línia sobre hipopressius i control postural, entre altres.
La universitat de Vic ha realitzat aquesta iniciativa amb la finalitat de conscienciar a l’alumnat la importància d’uns bons hàbits alimentaris. Per això, des del passat dimarts 5 d’abril s’han programat un conjunt d’activitats enfocades en la salut. Dintre d’aquest pla trobem que el primer dia es va dur a terme l’acte d’esmorzar saludablement; repartiment de fruites. L’endemà, el dimecres 6, es van portar a cap proves ràpides d’VIH. El dijous es van fer classes de spinning i Pilates a la tarda.
I per acabar la setmana, avui es podrà visualitzar “La dona del tercer segona” a partir de les 12 del migdia a través del canal de YouTube de la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, activitat que comparteix amb altres Universitats de la comunitat.
Una alimentació adequada és vital per la salut de cada persona, sobretot pels joves. Per tant, aquestes iniciatives portades a terme per les diverses universitats catalanes i per la Fira Alimentaria eduquen i visualitzen la importància d’una dieta saludable i variada per preveure malalties i tenir una vida plena.
{{ comment.text }}