Paula Sánchez i Andrea Soriano. Vic
Avui finalitza la Setmana del Talent Audiovisual de Catalunya, espai de trobada entre el nou talent emergent dels graus de comunicació de les universitats catalanes i la indústria audiovisual, organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya. L’esdeveniment va començar el dia 28 de Novembre, i tots els dies s’ha celebrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
Ahir, en primer lloc, van exposar-se els projectes catalogats de ficció i posteriorment, els de televisió i nous formats. És la primera vegada que en l’apartat de ficció seleccionen a estudiants graduats de comunicació audiovisual de la Universitat de Vic (Oriol Rojas, Anna Bujons i Natàlia Maymó). El seu projecte era el TFG de les dues noies. Van exposar en quart lloc i el projecte presentat es titula Sin señal.
“Volem llançar-un advertiment, molts de vosaltres teniu dispositius mòbils. Molts de vosaltres us haureu connectat a la xarxa wifi del CCCB, així que heu de saber que en el temps que dura el nostre teaser, un hacker podria entrar en els vostres dispositius i prendre el control de les vostres vides”. Així va començar el pitching dels de la UVic. El guió tracta sobre la Sara, una periodista d’investigació que gaudeix de la protecció i comoditat de viure en una casa domòtica. Es popular en l’àmbit nacional per destapar casos de corrupció política, abusos sexuals i blanqueig de capitals. De sobte, un dia se li presenta la desaparició de la seva germana petita, Eva, amb la que fa més de 5 anys que no té contacte. Investigant la seva desaparició, troba un Pen Drive amb informació compresa. Quan l’endolla al seu portàtil per tal de descobrir què hi ha dins, un hacker pren el control de la seva casa domòtica i aquesta deixa de ser segura per ella. Haurà de saber reaccionar amb rapidesa, ja que el hacker li posarà un compte enrere. Aconseguirà salvar la vida de la seva germana?
Finalment, 4 productores catalanes s’han interessat pel projecte dels tres joves de la UVic (a la foto superior, dos d’ells amb la professora Maria Forga, que els va supervisar). Un dels membres de l’equip, Oriol Rojas, destaca que “altres anys hem assistit com a convidats però mai ens havíem arribat a imaginar que ens seleccionarien i que, a més, seriem els primers en ser seleccionats de la Universitat de Vic”. Com a punt fort, ressalten que “el projecte està estretament lligat a la actualitat i que reflexa la dependència tecnològica i virtual que viu la societat contemporània.
Els competidors
La resta de projectes de ficció es titulaven Ojos Negros (Universitat Pompeu Fabra), Àlbum (Universitat Pompeu Fabra), Días de Mierda (TecnoCampus), Drames Rurals (Universitat de Lleida), Medium/Rare (Copenhagen University) i Muelle de Carga (Universitat de València). Tots van haver d’exposar els seus projectes davant dels representants d’11 productores: Brutal Media, Diagonal TV, El Terrat, Filmax, Massa d’Or, Veranda TV, Zentropa Spain, A Contracorriente, Nanouk Films, Mallerich Films i Sound and Fury Films.
L’audiovisual danès, una de les conferències més seguides
Durant la setmana del Talent Audiovisual de Catalunya, la conferència més esperada era la del mètode audiovisual danès, una de les més seguides. David Matamoros, representant a Espanya de la productora danesa Zentropa, afirma que els diners que Dinamarca destina anualment a l’audiovisual són els mateixos que els que hi destina l’estat espanyol “però amb una diferència: a Dinamarca només hi ha 5 milions d’habitants, mentre que Espanya supera els 40 milions. Quant a Catalunya, si ens fixem en el pressupost anual de l’ICEC, l’audiovisual disposa d’uns 15 milions per a uns 7 milions d’habitants”.
{{ comment.text }}