EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Més enllà de l’addicció

Un estudi apunta que més de 60.000 conductors espanyols, son afectats per l’addició del mòbil en el volant inconscientment del risc que suposa.


04/10/2019

Anna Masó. Vic

Segons un estudi realitzat per la Fundació Línia Directa en col·laboració amb l’Institut Universitari d’investigació de Trànsit i Seguretat Vial de la Universitat de Valencia (INTRAS) ”Smartphones: l’impacte de l’addicció al mòbil en els accidents de tràfic”, apunta que les distraccions amb el mòbil causen el 20% de tots els morts en accidents de tràfic, amb un total de 8.000 accidents amb víctimes i 390 morts a l’any.

L’estudi, a més a més, estima que uns 13 milions de conductors espanyols, utilitza el dispositiu en el volant, uns 600.000 són addictes i aproximadament 2 milions de conductors necessiten fer-se un ‘selfie’ o enviar un missatge mitjançant l’aplicació Whatsapp.

Amb aquest estudi, es demostra que els ciutadans espanyols no són conscients del risc de l’addicció que suposa en el nostre dia. Els conductors acostumen a ser joves d’entre 18 i 24 anys, on no presten atenció sobre el perill de la nostra seguretat i la vida dels altres.

Un estudi realitzat per Movistar i Gonvarri ‘’Españoles al volante, distraccions y uso del móvil’’ determina les principals distraccions amb el mòbil al volant de més alt risc a menys.

       Font: Revista DGT

En els últims cinc anys s’han sancionat més d’un milió d’infraccions comeses per usar el mòbil conduint i s’han restat 2,8 milions de punts en els permisos de infractors. A partir d’ara, la direcció General de Tràfic (DGT) sancionarà amb 200 euros i la pèrdua de tres punts els conductors que utilitzin el telèfon al volant.

Fer un cop d’ull al correu, mirar un missatge, contestar una trucada o escoltar música son actes que poden tindre conseqüències de per vida.

D’aquesta manera, la DGT, planteja augmentar les sancions, degut al gran nombre de pèrdues.

La DGT i la seva nova app

En els últims anys, hem pogut comprovar que el nostre dispositiu mòbil ens controla. Amb ell, ens podem comunicar, fer fotos, veure pel·lícules i fins i tot arribar a pagar amb ell.

Segons la DGT, en la seva revista mensual ‘’Tráfico y Seguridad Vial’’ del mes de juliol, ‘’la Gerencia de Informática de la Dirección General de Tráfico trabaja en una nueva aplicación móvil, ‘miDGT’, con la que cualquier ciudadano podrà acceder a sus datos, recibir avisos y noticies de interés y realitzar los principales trámites con la DGT’’.

A més a més, la DGT, afirma: ‘’podrá llevar en el móvil su permiso de conducción y la documentación de sus vehículos en formato digital y con plena validez’’.

Per tant, els ciutadans podrem portar la identificació en les nostres pantalles i serà una nova manera que anirem sempre identificats.

De fet, el carnet de conduir es un document oficial emes per el Ministeri d’Interior on conté una fotografia, les nostres dades i el número DNI. La Llei Orgánica 5/1985 del 19 de juny, del regiment electoral, estableix:

“El derecho a votar se acredita por la inscripción en los ejemplares certificados de las listas del censo o por certificación censal específica y, en ambos casos, por la identificación del elector, que se realiza mediante Documento Nacional de Identidad, pasaporte, o permiso de conducir en que aparezca la fotografía del titular o, además, tratándose de extranjeros, con la tarjeta de residencia”. 

Segons la DGT, l’aplicació esta en desenvolupament. A hores d’ara, no s’ha concretat en específic una data de llançament oficial.

La DGT recomana utilitzar l’aplicació mòbil Car Mode, compatible amb Samsung i LG. L’aplicació es connecta mitjançant Bluetooth amb el cotxe i solament permet utilitzar aquells serveis del mòbil que no constitueixin ningun perill pel propi conductor; com la música i el navegador.

També podem baixar l’aplicació, Android Auto, integrat per l’assistent virtual de Google per poder demanar qualsevol dubte sense aixecar les mans del volant.  

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 857 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't