EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Pantalles, l’efecte secundari del confinament entre els joves

Els menors s’adapten al confinament amb un augment dels mitjans digitals i superen barreres històriques

Salvi Balmaña. Puig-reig.

Els menors s’adapten al confinament amb un augment dels mitjans digitals i superen barreres històriques.

L’estat d’alarma ha confinat a casa més d’un milió de nens i nenes a Catalunya. Sense una data fixa, els joves han de buscar solucions per a entretenir-se i aconseguir un confinament més confortable. En aquest sentit, els estímuls visuals són els més atractius per al milió de joves i això fa que provoqui aspectes negatius al seu desenvolupament com a persona.

 Els centres educatius, centres esportius i d’activitat física, escoles d’idiomes o zones urbanes eren els principals llocs de reunió entre els nens i joves. Activitats a diari que suposaven un esforç físic ajudaven al desenvolupament mental, físic i social dels més joves. Ara ve, des de l’aplicació de l’estat d’alarma, totes les activitats que apleguin a grups de persones s’han vist aturades i, amb l’obligació de confinar-se a casa.

Aquest dies, els joves han perdut per complet l’horari i la rutina escolar, fent que, augmentin les hores de consum digital i al mateix temps, les mandres dins el llit. La sensació d’avorriment es fa cada vegada més gran i provoca que els menuts busquin distraccions per a que les hores passin més ràpides. La solució per a la gran majoria consisteix a seure davant una pantalla i consumir productes digitals. Les plataformes més utilitzades entre els joves són Youtube, Instagram, Whatsapp  i plataformes de “streaming” com Netflix o HBO.

Segons informa Kantar España, la televisió espanyola ha aconseguit un record històric de consum durant el confinament. Durant el primer cap de setmana després de la proclamació de l’estat d’alarma es van registrar 100 minuts més de TV en comparació amb el cap de setmana anterior al confinament. En termes de percentatge, podem afirmar que la televisió espanyola supera un creixement de consum del 40%.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't