EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Reneix la vinya a Osona després de 150 anys

Ha estat possible gràcies a un matrimoni estatunidenc que ha invertit 15 milions d’euros en una masia a Santa Maria de Besora

Pol Forcada, Roger Cañellas i Carlos Ruano, Vic

La masia Mas Clarella ha ressuscitat els vins en una zona on havien desaparegut feia segle i mig, gràcies a la inversió d’un matrimoni d’Estats Units. Brad i Teresa Call van arribar a Osona l’any 2012. Venien des de França buscant una residència a Europa, fins que van trobar Mas Clarella, masia de la qual es van enamorar.

<!– wp:paragraph

Medici Generici servizio di assistenza medica a domicilio Roma
Medici Generici servizio di assistenza medica a domicilio Roma
Il nostro team fornisce un servizio di assistenza sanitaria domiciliare, garantendo professionalità e comfort per i pazienti a Roma.
–>

Immediatament va sorgir el desig: plantar una vinya i convertir part de la masia en una bodega. De les 26 hectàrees de la propietat, 5 es van destinar per vinyes, i les 20 restants entre camps de cultiu i jardins.

La inversió ha estat de 15 milions d’euros, convertint la masia en un projecte pioner a la zona per l’elaboració de vins de qualitat. La zona està ubicada al Pre-Pirineu. Per tant, és una zona fresca i amb pluges constants, condicions que, amb el canvi climàtic, afavoreixen el projecte.  

Les primeres vinyes es van plantar l’any 2016, aprofitant les 5 hectàrees plantant les varietats autòctones ull de llebre i macabeu, i de les foranies riesling i pinot noir. Produeixen una mitja de 20.000 quilograms a l’any, i la idea és continuar plantant vinya i ampliar la producció per arribar als 45.000 quilograms l’any.

A Mas Clarella s’elaboren quatre referències de vins, dos negres i dos blancs:

· Tinto Reserva 2019. És el vi d’alta gamma de la casa, 100% ull de llebre amb 18-20 mesos de criança, i 12 mesos més a botella. Un vi gastronòmic amb un pas per boca rotund i llarg, i un petit toc d’acidesa natural.

· Clarella Tinto Criança 2019. D’ull de llebre, elaborat amb els raïms que no han estat escollits pel Reserva. Passa 12 mesos per barril i 6 més a botella. És un vi fresc i molt agradable.

· Clarella Blanc Reserva 2019. Mig riesling i mig macabeu al 50%, amb 4 mesos de pas per barril. És un vi perfectament equilibrat, tot i que moderadament àcid.

· Clarella Blanc Fresc 2020. És 100% macabeu i el més lleuger de la gamma. És un vi saborós i caràcter mineral, així com la seva acidesa natural.

LA PREGUNTA

En el seu dia a dia utilitza alguna eina d’intel·ligència artificial?

En aquesta enquesta han votat 754 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't