EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Reneix la vinya a Osona després de 150 anys

Ha estat possible gràcies a un matrimoni estatunidenc que ha invertit 15 milions d’euros en una masia a Santa Maria de Besora

UVic
05/11/2021
Vic

Pol Forcada, Roger Cañellas i Carlos Ruano, Vic

La masia Mas Clarella ha ressuscitat els vins en una zona on havien desaparegut feia segle i mig, gràcies a la inversió d’un matrimoni d’Estats Units. Brad i Teresa Call van arribar a Osona l’any 2012. Venien des de França buscant una residència a Europa, fins que van trobar Mas Clarella, masia de la qual es van enamorar.

<!– wp:paragraph

Medici Generici servizio di assistenza medica a domicilio Roma
Medici Generici servizio di assistenza medica a domicilio Roma
Il nostro team fornisce un servizio di assistenza sanitaria domiciliare, garantendo professionalità e comfort per i pazienti a Roma.
–>

Immediatament va sorgir el desig: plantar una vinya i convertir part de la masia en una bodega. De les 26 hectàrees de la propietat, 5 es van destinar per vinyes, i les 20 restants entre camps de cultiu i jardins.

La inversió ha estat de 15 milions d’euros, convertint la masia en un projecte pioner a la zona per l’elaboració de vins de qualitat. La zona està ubicada al Pre-Pirineu. Per tant, és una zona fresca i amb pluges constants, condicions que, amb el canvi climàtic, afavoreixen el projecte.  

Les primeres vinyes es van plantar l’any 2016, aprofitant les 5 hectàrees plantant les varietats autòctones ull de llebre i macabeu, i de les foranies riesling i pinot noir. Produeixen una mitja de 20.000 quilograms a l’any, i la idea és continuar plantant vinya i ampliar la producció per arribar als 45.000 quilograms l’any.

A Mas Clarella s’elaboren quatre referències de vins, dos negres i dos blancs:

· Tinto Reserva 2019. És el vi d’alta gamma de la casa, 100% ull de llebre amb 18-20 mesos de criança, i 12 mesos més a botella. Un vi gastronòmic amb un pas per boca rotund i llarg, i un petit toc d’acidesa natural.

· Clarella Tinto Criança 2019. D’ull de llebre, elaborat amb els raïms que no han estat escollits pel Reserva. Passa 12 mesos per barril i 6 més a botella. És un vi fresc i molt agradable.

· Clarella Blanc Reserva 2019. Mig riesling i mig macabeu al 50%, amb 4 mesos de pas per barril. És un vi perfectament equilibrat, tot i que moderadament àcid.

· Clarella Blanc Fresc 2020. És 100% macabeu i el més lleuger de la gamma. És un vi saborós i caràcter mineral, així com la seva acidesa natural.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 206 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't