Marina Ojalvo i Maite Olaguibe. Vic
El Consorci Hospitalari de Vic ha portat a terme al llarg d’aquest 2021 una sèrie de canvis tant per l’actualització dels equipaments i la seva tecnologia com l’ampliació del seu espai amb la finalitat d’ampliar les consultes externes.
Per tal de millorar la tecnologia del Servei d’Anatomia Patològica i per tant, intervenir en la millora d’aquests processos, el CHV ha apostat per la introducció d’aparells com un processador automàtic de teixits, un dispensador de parafina, un equip automàtic per tècniques d’Histoquímica i un aparell de tinció de rutina d’hematoxilina i de Papanicola, entre d’altres
La nova maquinària servirà per al desenvolupament de les mostres de cèl·lules i teixits per a l’acompliment de les tècniques d’histoquímica i immunohistoquímica, tècniques basades en la utilització d’anticossos que mitjançant reaccions antigen-anticòs, permeten identificar marcadors antigènics en els teixits embeguts en parafina i que després s’observen en el microscopi òptic.
Les reformes més destacades dins l’Hospital de Vic han sigut la del canvi en la impressora làser automàtica de cassetes, per fer servir i enllaçar-la al sistema d’informació i en sistema integral de gestió i traçabilitat dins el procés d’implantació.
Aquesta nova tecnologia ha beneficiat bastant en la detecció de la malaltia. S’han duplicat algunes màquines durant el procés de la cerca de les mostres i els teixits, la qual cosa ha convertit el processament en un desenvolupament ininterromput. Gràcies a això, els diagnòstics tenen més precisió i, per tant, en els tractaments que s’han de dur a terme en alguns tipus de càncer.
{{ comment.text }}