Ada Parellada cuina per als usuaris d’El Xiprer de Granollers

La cuinera de Granollers estrena la iniciativa “Compartim la cuina, compartim la taula”

Ada Parellada, del restaurant Semproniana, ha iniciat aquest dilluns el programa “Compartim la cuina, compartim la taula” que ha posat en marxa el Xiprer, coincidint amb el seu 25`e aniversari i que consisteix en convidar a xefs solidaris a cuinar i dinar a El Xiprer, acompanyant els seus usuaris.

“He vingut a compartir la joia de poder cuinar per persones amb risc d’exclusió social. Em sembla que és una activitat que tothom hauria de viure perquè és una experiència necessària per poder comprendre en quina societat vivim i com podem contribuir a millorar-la”, ha dit la cuinera.

Amb les voluntàries de la cuina del Xiprer, Parellada ha preparat una crema de verdures, com porro, carxofa, pastanaga, patata, colifor i bròquil. “Són verdures de proximitat i que estan retirades del circuit comercial, però que són del tot vàlides. I hi hem afegit una pera perquè ens hem aventurat i ha quedat prou bona”.

“És un plat que hem consensuat amb les voluntàries del Xiprer i que agraden a les persones que vindran, als nostres convidats”.

De segon plat, Parellada ha fet un guissat amb botifarra i sèpies. “Avui ha estat un dia especial i un peixater ens ha donat unes gambetes molt petites però el que ens interessa, més, en aquest cas, no és el cos de la gamba sinó el cap, que es el que dona més gust”.

El menú també s’ha adaptat a les opcions alimentàries dels comensals. “Sempre que tens convidats a casa, has de saber quines son les seves opcions alimentàries. Avui tenim quatre musulmans i la botifarra no la poden menjar. Per tant, els oferirem, sense la botifarra i substituin-la per un arròs que ara cuinarem”.

I per postres, ha preparat un flam fet amb la brioxeria que donen algunes fleques per als esmorzar, amb plàtan.

Parellada explicava que ha estat una bona experiència. “Això és una feina de cura, més que de cuina i, a banda, l’experiència, també he de dir que ha estat molt divertida. Ens ho hem passat molt bé perquè cuinar amb companyia i amb persones tant generoses com les voluntàries ha estat una experiència molt gratificant”.

La xef del Semproniana ha lloat la infraestructura que té la cuina del Xiprer. “És una infraestructura extraordinària. Jo de fet, encara he gaudit més perquè esta molt ben muntada, Millor que la de casa. Hi ha llum natural, que això és un privilegi a les cuines; té millor forn, millors focs… I aquesta illa central que nosaltres no tenim”

I també destacava l’entorn. “El Xiprer no és només una qüestió de cuina i de plat sinó de benvinguda i d’espai . Es de fàcil accés, al centre de Granollers, però tens la sensació d’estar en una casa de natura i aquest sol, aquests arbres i aquesta taula compartida és important”.

Ada Parellada ha compartit taula, després, amb les voluntàries del Xiprer. “Compartim la cuina, compartim la taula” preveu convidar, cada més, un xef solidari per cuinar i dinar al Xiprer.

LA PREGUNTA

Creu que Catalunya hauria de tenir un finançament diferent?

En aquesta enquesta han votat 226 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't