Alba Barnusell aposta pel “diàleg i la convivència” en el missatge de la Diada

L’alcaldessa de Granollers destaca el “respecte mutu entre tots els ciutadans i ciutadanes” en una ofrena floral en què la delegació d’ERC ha rebut mostres de rebuig

“Des de Granollers, teixim aliances i complicitats per construir plegats un món més just, més
lliure i més solidari. Per construir un país i una ciutat encara millors, basats en el diàleg i la
convivència
. On prevalgui el compromís amb la pau”, diu el missatge institucional de l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, que s’ha llegit aquest dimecres durant l’ofrena a la plaça Onze de Setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Un total de 42 partits i entitats de la societat granollerina han fet la seva ofrena al monument. Barnusell ha remarcat que l’Onze de Setembre “és la diada de tots els catalans i catalanes” i ha recordat els seus origens diversos.

“Compartim terra, des d’orígens diversos, convivint i treballant conjuntament per un futur millor. Des de places i carrers, des de tot el país i des de tota la ciutat. Formant part d’un projecte col·lectiu on tots i totes hem de tenir els mateixos drets i deures, i també les mateixes oportunitats. Una ciutat i un país que defensa l’equitat. Un país i una ciutat amb somnis i esperances. La nostra força està en el respecte mutu entre tots els ciutadans i ciutadanes i en la voluntat compartida de construir un país i una societat més justa, més inclusiva i més solidària. Avui reafirmem aquest compromís també des Granollers.”, ha dit Barnusell.

Protesta de l’ANC

Durant l’acte, membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han exhibit una pancarta amb la imatge del president Aragonès posant la medalla de president de la Generalitat a Salvador Illa i la frase “Qui avala el 155 no és mereix ser el nostre president”.

Membres de l’ANC amb la pancarta i els cartells que han mostrat durant l’acte/Josep Villarroya

També han mostrat cartells amb les imatges d’Illa, Aragonès, Junqueras i Rovira cap per avall i amb les paraules “el comprador” i “venut” i “venuda” respectivament.

Durant l’ofrena floral al monument, la delegació d’ERC ha estat escridassada per alguns dels assistents. De fetha estat l’única que ha rebut mostres ostensibles de reprovació.

L’acte institucional ha comptat amb la participació de les veus femenines del Cor Gaia de l’Escola de Música Amics de la Unió i ha començat amb el Ball de l’Homenatge, de l’Esbart Dansaire, una dansa ideada per Joan Serra i Jaume Arnella amb la música de Josep Ferrer.

La peça Polca de Sant Celoni, triada per Jaume Arnella perquè esdevingués el Ball d’Homenatge, ha estat dansat, en aquesta ocasió per les dansaires Bao-xiao Diumaró i la Bruna Juvany, acompanyades pel graller Ruben Salvador.

Toni Soler fa la conferència de la Diada a les Franqueses

A les Franqueses, la sala d’actes de l’Espai Can Prat ha quedat petita davant la gran afluència de públic que ha vingut a escoltar la xerrada del periodista, escriptor i productor televisiu, Toni Soler, organitzada amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Soler durant la conferència/Ajuntament de les Franqueses

Des del primer moment el periodista s’ha ficat el públic a la butxaca amb el seu humor irreverent i enginyós. A mig camí entre el monòleg i la conferència, Toni Soler, ha volgut donar resposta a la pregunta de “Per què Catalunya no és una potència mundial?”,des d’una vessant historicohumorística.

Soler, conegut per llibres com Història de Catalunya (modèstia a part), ha assenyalat les febleses, els errors, els nyaps i les dissorts que han impedit a Catalunya dominar la geopolítica mundial. Segons Soler al llarg de la història s’han combinat elements com la “mala sort”, les conseqüències del testament del rei Jaume I, i el fet de “deixar-nos enredar” en matèria de política internacional.

L’exposició s’ha convertit en una lliçó amena i divulgativa sobre la història de Catalunya fent un repàs als seus principals fets i noms propis, des de Guifré el Pilós, Jaume I, Francesc Macià, Josep Tarradellas, Pau Claris, Lluís Companys, Josep Pla, Pompeu Fabra, entre molts altres.

Gran potencial

Soler ha acabat la seva intervenció destacant que, amb tot, Catalunya disposa de molts actius i d’un gran potencial per seguir creixent i arribar a convertir-se en una potència mundial. “Tenim per començar el pa amb tomàquet, una indústria molt forta, escoles de negocis, clubs i esportistes líders… I saben quin és el el motiu pel qual Catalunya no és una potència mundial? Senzillament per no presumir.”, ha conclòs.

Enguany, els actes de la Diada a les Franqueses han canviat el seu format començant la vigília, el 10 de setembre, amb la ballada de sardanes a la plaça de l’Ajuntament a càrrec dels Sardanistes Franquesins i de la Cobla Genisenca.

I han finalitzat amb l’ofrena floral, davant del monòlit de l’11 de Setembre que es troba al passeig del Tagamanent.

L’alcalde, Juan Antonio Corchado (PSC) que ha definit la Diada com “un dia especial, perquè no només commemorem la nostra història, sinó que reafirmem qui som: un poble divers, plural i profundament compromès amb el seu futur”.

Per a l’alcalde, “Catalunya és i sempre ha estat una terra oberta, una terra que acull, que es nodreix de les diferents veus, colors i cultures que la conformen. Aquí, cadascun de nosaltres aporta quelcom únic, i és aquesta diversitat la que ens fa més forts”.

Pluralitat

Per a Corchado la pluralitat, és la veritable riquesa. “Aquest dia és de tots, perquè Catalunya som tots. No importa d’on venim, sinó cap a on anem. I el futur que volem construir passa per la unitat, pel respecte i pel compromís amb els valors que sempre ens han fet grans: la solidaritat, la justícia i la llibertat.”

L’alcalde Corchado i els portaveus municipals, durant l’ofrena a les Franqueses/Ajuntament de les Franqueses

I ha acabat animant a alçar la senyera aquesta Diada “amb la confiança de que, encara que som diferents, tots compartim el mateix somni: una Catalunya pròspera, solidària i on cadascun de nosaltres tingui un lloc i una veu”.

Després de les actuacions del Cor Camins i de la Coral Xeremella s’ha donat pas a l’ofrena floral de la Diada amb prop de 30 entitats del municipi.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 258 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't