Àlex Sastre: “Als 63 anys no seré ni regidor ni alcalde de Granollers”

El candidat de Junts per Granollers presenta el seu projecte davant unes 200 persones al Teatre Auditori

“La meva voluntat és renunciar a l’omnipresència d’un projecte personalista per retornar el protagonisme a l’equip i al conjunt de la ciutat i la seva societat civil. Jo no sé que seré ni que faré als 63 anys, però sé segur què no seré: ni regidor ni alcalde de Granollers”. Ho va dir Àlex Sastre, del PDeCAT i candidat a l’alcaldia per Junts per Granollers, en la conferència que va fer aquest dilluns al vespre a la sala petita del Teatre Auditori de Granollers, davant unes 200 persones.

Cap al final del seu discurs, va dir que creu en la limitació dels mandats “i en cedir relleus per generar projectes i il·lusions” i que no serà alcalde més de dos mandats. “Vull transformar i modernitzar Granollers. No fer de la ciutat el meu modus vivendi”.

Sense citar-lo, Sastre va dirigir aquesta part de la conferència a l’actual alcalde, Josep Mayoral, del PSC. Una figura que també va estar present al principi, quan va dir que: “És una vergonya que el gran debat de la ciutat sigui si una persona que porta 35 anys a l’Ajuntament, que ja era regidor abans que jo naixés i que té molt més passat que no pas futur, es tornarà a presentar a les eleccions”.

Nou llaços grocs recordaven els presos polítics i exiliats

Nou llaços grocs recordaven els presos polítics i exiliats /Toni Torrillas

Un cop més, va titllar el govern municipal actual del PSC de “conservador” perquè “té un posicionament polític reticent al canvi” i que “no lidera la ciutat sinó que la gestiona”. I, en aquest sentit proclamar: “Prou d’un grup de dirigents preocupats per mantenir les seves quotes de poder i que són incapaços de posar-hi la dosi d’ambició necessària per modernitzar Granollers”.

Després d’afirmar que el més urgent és atendre les 3.457 persones que estan a l’atur, de les quals el 39% tenen més de 54 anys o incrementar el pressupost en matèria d’habitatge, Sastre va apuntar que “la millor manera de distribuir la riquesa és crear-ne” i, en aquest sentit, va apuntar que la dinamització passa per tres eixos: el comerç, la reindustrialització i la projecció exterior de la ciutat.

Un altre eix del discurs va ser el que va definir com a “capital verda”.Va apostar per donar prioritat als vianants, limitar la velocitat a 30 per hora, enfortir els aparcaments perifèrics i ampliar la velocitat comercial del transport públic.

La ciutat està bruta

El candidat del PDeCAT es va referir a la neteja dient que “la ciutat està bruta i no ho dic jo, ho diuen centenars de veïns”. Va recordar que, en el moment d’adjudicar el contracte de neteja el seu grup ja va advertir que seria insuficient i va apostar per implantar sistemes intel·ligents per optimitzar la recollida de residus i avançar cap a la recollida porta a porta.

En aquest mateix àmbit va apostar per convertir la plaça Barangé i el parc Torras Villà “en el nostre Central Park” buscant solucions per resoldre el fet que estan separats per l’avinguda del Parc.

I en el darrer capítol, va dir que Granollers ha de tenir vocació de “capital de país” i “incorporar la mirada d’est a oest”, cap al Vallès Occidental. “I si comencem a pensar que Granollers no és només Granollers, sinó que ha de començar a compartir estratègies i serveis amb el seu continu urbà?”. I va remarcar que, amb les Franqueses i Canovelles, suma prop de 100.000 habitants. “A Granollers li anirà bé si als municipis del seu entorn els va bé. I viceversa”.

Sastre va deixar per al final el contingut més polític insistint en el paper que creu que ha de jugar la ciutat en la definició del futur de Catalunya. “Puc afirmar amb orgull que sempre he estat físicament allà on tocava: al carrer, reclamant el referèndum de l’1 d’octubre, fent campanya pel Sí (…). Els meus companys i jo érem allà on tocava, disposats a jugar-nos-la al costat de tanta gent d’aquest país. Per això, els meus companys són avui a la presó”.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 247 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't