La Fundació Amics d’El Xiprer ha iniciat per primer cop a la seva història una campanya per captar nous socis. Sota el lema +Amics, la crida s’orienta especialment cap al públic jove. “Hem vist que tenim uns quants socis que quan vam començar eren molt joves, pagaven 5 euros i amb el pas dels anys es van anar fent grans i van anar modificant la seva aportació cap als 10 o 15 euros mensuals. Ara ens agradaria que més persones joves coneguessin el Xiprer i es fessin sòcies d’Amics del Xiprer”, va destacar la presidenta de l’entitat, Marta Mallol, durant una roda de premsa celebrada aquest dimarts a la seu d’El Xiprer, a Granollers.
La Fundació Amics del Xiprer es va crear fa 12 anys amb l’objectiu d’arribar als 1.000 socis, una xifra que va arribar a assolir però que es troba lluny dels 899 socis que té actualment l’entitat. Per aquest motiu s’ha impulsat aquesta campanya que consisteix en vuit anuncis que es difondran a través de les xarxes socials i que s’emetran per canals com VOTV. D’altra banda, Amics del Xiprer té previst fer tres conferències entre els mesos de febrer i abril de l’any vinent, on s’abordaran problemàtiques com el racisme, el context socioeconòmic actual i l’impacte que tindrà en entitats com la mateixa Fundació la retirada dels ajuts d’aliments dels fons europeus d’aquí a dos anys.
Justament, la campanya de captació de nous socis arriba en el context d’incertesa que està generant el final d’aquests ajuts, que per al Xiprer podria suposar la pèrdua del 40% dels recursos per comprar aliments. “Les polítiques dels fons europeus de garantia agrària estan canviant. Ens adrecem cap a un model menys assistencialista, i ens preguntem com recollirem totes aquestes tones d’aliments que deixarem de rebre. El 2023 serà l’últim any en què rebrem aquests ajuts, i a més ens trobarem en un escenari de crisi econòmica i social gran”, va alertar Mallol.
La presidenta d’Amics del Xiprer també va explicar que “ja hem començat a notar la baixada de donacions produïda per la nova llei del malbaratament, ja que les botigues i supermercats llencen menys menjar. Això és positiu, però seria encara més positiu que al magatzem baixés la demanda d’ajut alimentari”. Mallol també va expressar “preocupació per la vulnerabilitat a què està exposat el col·lectiu de joves migrants que arriben a casa nostra i estan en situació irregular sense rebre cap ajut de ningú”.
{{ comment.text }}