L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha facilitat la creació de 29 empreses a la comarca

L’entitat obre una nova etapa amb l’objectiu d’enfortir la seva activitat

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha acompanyat la constitució de 29 empreses i entitats d’economia social i solidària des que es va crear, a finals de 2017, A aquesta xifra s’hi han de sumar les set empreses que s’han creat a través dels Projectes Singulars que finança el programa d’economia social de la Generalitat.

Amb l’activitat que ha desenvolupat des de llavors, l’empresa ha propiciat la generació de 280 llocs de treball, segons el balanç que l’Ateneu va presentar fa uns dies a Montornès.

El balanç coincideix amb el que la coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, Montse Lamata, defineix com una nova etapa per a la xarxa d’entitats d’economia social. La nova definició estratègica del model cooperatiu català ofereix l’opció de desplegar l’activitat durant tres anys i no un a un com fins ara.

“És una oportunitat per crear estratègia i créixer i ampliar la xarxa, guanyar múscul i generar ocupació”, explica Lamata. El mateix dimarts, l’entitat va celebrar la primera assemblea, en la qual a més d’empreses i entitats d’economia social també hi participen administracions. Ara, l’assemblea està formada per 17 entitats, empreses i ajuntaments –tres, en concret–, però la composició encara és ampliable.

L’assemblea va aprovar els eixos estratègics per a aquests tres anys, en els quals es pretén “enfortir i incorporar entitats i persones” amb l’objectiu de “facilitar la cohesió del territori” i generar ocupació en tot tipus de sector, especialment en alguns dels emergents: la producció agroecològica, les entitats d’atenció a la diversitat funcional i la dinamització cultural i de lleure.

A la presentació de les activitats i del desplegament del projecte de tres anys, hi va participar el director general d’economia social i solidària de la Generalitat, Josep Vidal, que va destacar la feina que han fet les xarxes locals d’economia social en un sector que “no deslocalitza, crea ocupació de qualitat i crea xarxa al territori”. “Els resultats qualitatius i quantitatius ens han portat a decidir que el projecte tingui durades més àmplies”, apunta.

Durant la jornada, es van donar a conèixer alguns dels projectes desenvolupats en els últims anys, com l’Sputnik Gastrobar, de Montornès, la cooperativa La Fresca i la Fundació Viver de Bell-lloc de Cardedeu.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 208 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't