Bigues i Riells organitza activitats per sensibilitzar sobre el col·lectiu LGTBI

Del 6 al 15 de juliol es podrà participar telemàticament en un contacontes per desmuntar estereotips, un taller per detectar actituds LGTBI-fòbiques i un videojoc sobre identitat

Del 6 al 15 de juliol, l’Ajuntament de Bigues i Riells ha organitzat diverses accions per sensibilitzar la població i revindicar el col·lectiu LGTBIQ+.

L’Ajuntament va sol·licitar el recurs “Sensibilització envers les relacions igualitàries” del catàleg de serveis 2020 de la Diputació de Barcelona. Des de la regidoria d’Igualtat s’han triat tres activitats pensades per conscienciar la població a través de l’acció.

Mayte Escobar, regidora d’Igualtat, ha explicat l’esperit de la proposta: “Aquesta regidoria vol anar més enllà de les dates assenyalades i actuar. Cal oferir eines de formació sempre que es pugui, ara ho fem a través d’aquest recurs de la Diputació”.

TALLERS PER COMBATRE L’LGTBIFÒBIA

En primer lloc, es podrà participar en un contacontes en línia. A través del conte Cua de Sirena, d’Alba Barbé i Serra i de Sara Carro Ibarra, es treballaran algunes creences i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics amb la mainada. Al finalitzar l’activitat i després de reflexionar, es convidarà els infants a participar en un concurs de dibuix que reflecteixi allò après.

Aquesta activitat, adreçada a infants de 3 a 11 anys i famílies, es podrà realitzar del 6 al 12 de juliol.

En segon lloc, hi haurà el taller “aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques”. La idea de l’activitat és generar un procés de creació col·lectiu entorn la música trap. Un taller en línia per reflexionar sobre els estils musicals que s’identifiquen com a propis i que creen representacions socials de valors culturals i actituds davant els masclismes i l’LGTBI-fobia.

Es reflexionarà sobre la història de la música, des dels anys 80 fins a l’actualitat (Trap, reggaeton, etc.), i de quina manera la perspectiva de gènere i de la diversitat sexual han estat presents. Els tallers es realitzaran a través de la plataforma zoom, els dies 8 de juliol de 4 a 2/4 de 6 de la tarda, i 13, 14 i 15 de juliol, d’11 del matí a 2/4 d’1 del migdia.

En tercer lloc, s’abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs. El taller “Pensar, conta i lluita” farà pensar als participants sobre el cos avatar, com construir la identitat en els espais immersius. L’objectiu és reflexionar i crear històries interactives a l’estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine.

Aquesta activitat es podrà realitzar els dies 9 i 10 de juliol de 10 del matí a 1 del migdia i els dies 13 i 14 de 2/4 de 4 a 2/4 de 7 de la tarda.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 78 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't