Més de 500 alumnes de segon de batxillerat dels instituts i escoles privades de Granollers han participat aquest divendres en la trobada que organitza Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau per commemorar el bombardeig de la ciutat per l’aviació feixista l’any 1938.
Amb aquest acte, que es fa cada any quan s’acosta l’aniversari de l’atac, el dia 31 de maig, es pretén que els alumnes s’emportin el llegat del testimoni del bombardeig per tal que el puguin transmetre a les generacions futures.
L’historiador Joan Garriga ha parlat del bombardeig i ha esperonat els nois i noies a “fer memòria, reflexionar i tenir un pensament crític”.
Les claus del conflicte entre Israel i Palestina
Per la seva banda, la periodista i professora de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna, Montse Arbós, ha fet una conferència sobre les claus del conflicte entre Israel i Palestina.
Arbós ha fet un repàs històric sobre l’origen del conflicte armat actual remuntant-se a l’antisemitisme europeu de finals del segle XIX i la creació del sionisme, fins l’actualitat.
“Aquest conflicte no apareix del no-res, surt de cent anys d’un poble que es veu foragitat d’on viu i amb els seus drets negats”, ha dit Arbós. I ha reflexionat sobre el que es pot fer com a ciutadania, com ara “vigilar amb l’ús d’expressions d’odi i violència contra qualsevol minoria que convisqui amb nosaltres”.
En la presentació de l’acte, l’alcaldessa, Alba Barnusell, ha dit que “és important recordar el passat per no repetir els mateixos errors i poder construir un futur millor; però també ens permet fer símils amb el present, com un dels molts conflictes armats actuals, el de Gaza“.
La trobada per commemorar el bombardeig del 1938 ha acabat amb una intervenció artística de l’alumnat de primer del grau superior en Tècniques d’Actuació Teatral d’Arsènic.
{{ comment.text }}