Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Empreses amb futur

CaixaBank declara un benefici de 4,2 milions en el tercer trimestre de l’any

Els comptes s’han presentat l’endemà d’oficialitzar-se el relleu a la presidència: Tomàs Muniesa substituirà José Ignacio Gorigolzarri

El 9 Nou
31/10/2024
València

El Grup CaixaBank obté un benefici net atribuït de 4.248 milions d’euros entre el gener i el setembre del 2024, un 16,1% més que el mateix període de l’any anterior (3.659 milions), gràcies al fort creixement de l’activitat i a la seva elevada solidesa financera.

La presentació dels resultats s’ha fet aquest dijous a València, l’endemà que s’anunciés un relleu a la presidència de l’entitat bancària. José Ignacio Gorigolzarri ha renunciat al càrrec aquest dimecres i poques hores després s’anunciava el nom del seu substitut, l’actual vicepresident Tomàs Muniesa. El relleu es farà efectiu l’1 de gener.

El Grup, que presta servei a 20,2 milions de clients mitjançant una xarxa de més de 4.100 oficines a Espanya i Portugal, supera els 635.000 milions d’euros en volum d’actius. L’entitat consolida, a més, el seu lideratge a Espanya i millora en quotes de mercat, cosa que li permet exercir un rol clau en la contribució al creixement econòmic sostenible i en la inclusió financera.

El conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha explicat que “hem tingut un tercer trimestre que ha seguit la tendència positiva dels primers sis mesos de l’any: intensa activitat comercial, morositat continguda, solvència i liquiditat molt per sobre dels requeriments i una rendibilitat que ha assolit nivells raonables”.

“L’increment de l’activitat, amb el suport d’una dinàmica comercial intensa, continua ampliant el lideratge de CaixaBank com a banc de referència a Espanya. Els recursos de clients han augmentat en 43.502 milions i la nova producció de crèdit continua avançant a molt bon ritme, un 20% superior respecte al mateix període del 2023”, ha afirmat.

Els recursos de clients arriben a finals de setembre als 673.832 milions d’euros, després de registrar un augment del 6,9% respecte al desembre del 2023 (630.330 milions). En concret, els recursos de balanç se situen en 487.167 milions d’euros, un 5,1% més, gràcies a la bona evolució de l’estalvi a la vista (+2,5%), l’estalvi a termini (+16,6%) ) i dels passius per contractes d’assegurances (+6%). Al seu torn, els actius sota gestió s’incrementen un 10,8% en l’any, fins als 178.134 milions, amb alces del 12,4% en fons d’inversió, carteres i SICAV, i del 6,6% en plans de pensions.

Des de començament d’any, s’ha realitzat una intensa activitat comercial en productes de gestió patrimonial. Així, les subscripcions netes de fons d’inversió, assegurances d’estalvi i plans de pensions mantenen el ritme de creixement, fins a assolir els 8.777 milions d’euros entre el gener i el setembre, davant dels 5.689 milions del mateix període de l’any anterior, fet que suposa un augment del 54,3% i ha permès millores a les quotes de mercat en aquests productes.

Pel que fa al crèdit, la cartera sana se situa en 344.678 milions d’euros al tancament del setembre i mostra un lleuger increment del 0,2% en l’any, en un entorn de bon comportament de la nova producció de crèdit en tots els segments.

D’aquesta manera, la nova producció hipotecària se situa en 10.343 milions d’euros entre el gener i el setembre, un 55% més en taxa interanual, i amb al voltant d’un 75% del total concedit a tipus fix. Sobre el conjunt de la cartera hipotecària, gairebé el 40% és a tipus fix, fórmula que permet als clients saber des del primer moment quant pagaran cada mes durant tota la vida del crèdit sense estar subjectes a les fluctuacions dels tipus d’interès.

Pel que fa a crèdit al consum, es van concedir 9.021 milions d’euros els nou primers mesos de l’exercici, cosa que representa un increment del 15%. En empreses, la nova producció va assolir els 31.548 milions d’euros, un 14% més. En concret, en el segment de pimes es van signar entre gener i setembre un total de 124.633 operacions (+25%).

LA PREGUNTA

Cal prendre mesures preventives davant fenomens com la DANA?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't