Caldes presenta vídeos per promoure el projecte de suport als nouvinguts

El projecte de Mentoria l’impulsa l’Ajuntament i Caldes Solidària

 L’Ajuntament de Caldes ha elaborat uns vídeos per a la promoció del projecte Mentoria per a infants i joves reagrupats de Caldes de Montbui, que lideren l’Ajuntament i Caldes Solidària. El projecte de Mentoria per a infants i joves reagrupats és una eina de prevenció de l’exclusió social i afavoreix la integració dels infants i joves nouvinguts mitjançant l’acompanyament actiu dels mentors voluntaris. Els videos es van presentar un acte, divendres a l’Ajuntament.

Els mentors són un referent i els fan un acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu potencial en un entorn que encara els és desconegut i per afavorir la seva integració cultural, social i lingüística. 

Uniunfandos ha estat l’empresa calderina encarregada de la producció d’aquest material audiovisual que capta l’essència del projecte de Mentoria des de dues vessants: què és el projecte i què aporta als seus participants. D’aquesta manera, les vivències de mentors i mentorats es converteixen en la millor narració per difondre la Mentoria i fer una crida a la ciutadania per afegir-s’hi.

El projecte conté dos vídeos de gairebé dos minuts en els quals els protagonistes expliquen que és l’efecte mentoria, per una banda, i que els aporta l’efecte mentoria, per l’altra. I també tres vídeos més breus, d’uns 35 segons, inspirats en els objectius de la campanya: què és, què aporta l’efecte mentoria.

L’objectiu d’aquests vídeos és ser compartits a través de les xarxes socials, les pantalles de televisió dels equipaments i els mitjans locals que s’hi vulguin afegir per tal de fer créixer l’efecte mentoria i, amb ell, fer de Caldes de Montbui un poble encara millor. Es troben a http://www.youtube.com/AjCaldesdeMontbui.

Aquest projecte és fruit de l’objectiu de l’Ajuntament de generar polítiques que afavoreixin la cohesió, l’equitat, la inclusió social i la qualitat de vida amb estratègies de potenciació, suport i promoció del voluntariat; i de Caldes Solidària de fomentar la solidaritat dels habitants de Caldes de Montbui amb les persones que passen dificultats i patiment a causa de la pobresa.

El projecte es va iniciar l’any 2014 i ja han passat 20 parelles de Mentoria. Actualment n’hi ha 9 d’actives. Els infants i joves procedeixen de països com Mali, Senegal, Bolívia, Pakistan, Perú, Equador i Colòmbia. Els mentors són calderins d’orígens diversos: la majoria són nascuts aquí, però hi ha hagut mentors de Colòmbia, Índia i Pakistan. Les parelles es troben un cop a la setmana i un parell de vegades a l’any es fan activitats I trobades conjuntes: tots els mentors, els nens i joves i els pares.

Els mentors són voluntaris, vinculats a l’associació local Caldes Solidària, de totes les edats i procedències que s’ofereixen a participar en el projecte. 

L’any 2010, a la Taula d’Acollida de Caldes, impulsada per l’Ajuntament, ja es va detectar la necessitat de fer un acompanyament als infants i joves d’origen immigrat perquè puguin conèixer de prop el seu nou entorn. Aquesta necessitat es va detectar des de les escoles, la Biblioteca municipal, l’Espai Jove el TOC i el Servei d’acollida i suport a les persones nouvingudes i es va recollir a les conclusions de la Taula en els següents termes: “Es proposa que des de l’Ajuntament es liderin parelles d’acollida, el que facilitaria que els infants i joves nouvinguts tinguin una persona referent per a qüestions relacionades amb el poble, tant formals com socials i culturals”.

L’Ajuntament de Caldes i l’Associació Caldes Solidària van establir un conveni  de col·laboració per desenvolupar el projecte de mentoria per a infants i joves reagrupats  a Caldes de Montbui.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 403 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't