La Policia Local de Caldes ha començat a controlar amb vehicles sense distintius policials l’entorn dels contenidors de brossa de les entrades dels barris on es fa la recollida porta a porta de residus per evitar els abocaments incontrolats que, segons Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, es produeixen “sobretot diumenge a la tarda i dilluns al matí”. En els primers caps de setmana, es van enxampar quatre persones.
“La intenció és que no haguem de posar més multes”, diu Mauri, que reclama que es respecti el sistema de recollida porta a porta de la matèria orgànica i la resta que es va implantar per primer cop l’any 2010 a Saulons i que entre 2011 i 2012 es va estendre a la resta d’urbanitzacions excepte al Farell, que té “una solució a mida amb contenidors a la sortida de la urbanització”. El paper i cartró, els envasos i el vidre es continuen recollint amb contenidors a la via pública.
Mauri assegura que es tracta de “resoldre l’incivisme” que es dona per part d’una minoria de veïns. “És un percentatge petit de gent que no ho respecta però que es nota molt.” A més, recorda, té un cost econòmic perquè es gasten entre 5.000 i 6.000 euros per netejar l’entorn dels contenidors on s’abandonen residus que no toquen.
Jaume Mauri fa una lectura general “molt positiva” de la implantació de la recollida de residus porta a porta als barris de Caldes. “Volem estabilitzar el que ja tenim abans d’estendre-ho a altres sectors del poble.” I estabilitzar vol dir posar fi a les incidències”. “Amb el model testat, podem anar a tot el municipi”, apunta el regidor, que creu que aquesta serà la manera de complir amb els nivells de reciclatge exigits per Europa i no haver d’incrementar de forma notable el preu de la taxa d’escombraries.
{{ comment.text }}