Amb motiu de la Setmana Europea de la Reducció de Residus, l’associació Teleia va posar en marxa, la setmana passada, una campanya per aconseguir el canvi d’hàbits de la ciutadania i que s’acostumi a fer servir els seus propis envasos, com bosses de roba, pots de vidre o carmanyoles.
Per aconseguir-ho, s’ha demanat la implicació dels comerços del sector alimentari, tant botigues com bars i restaurants. La dinàmica engegada consisteix en fomentar l’ús de l’embolcall reutilitzable per reduir la producció de residus a nivell municipal.
En el cas de les botigues que fan servir bosses de plàstic o biodegradables o paperines pel granel, se’ls ha facilitat un plec de bosses de roba fetes per la mateixa associació amb teles reutilitzades.
A les botigues que venen carn, peix o menjar per endur, se’ls demana que acceptin que els seus clients puguin portar les seves carmanyoles reutilitzables per fer la compra.
Als bars i restaurants se’ls demana que si algú li queda menjar al plat i se’l vol endur, ho pugui fer per evitar el malbaratament alimentari.
A tots els establiments que accepten aquesta proposta se’ls dona una insígnia que els reconeix com establiment residu zero.
{{ comment.text }}