En aquest sentit, assegura que l’actual xef, Xavi Pellicer, també sent estima pels “productes naturals i de la terra”. Can Fabes ha tingut un 20% menys de reserves durant aquest últim any. La Regina, però, ho atribueix a la crisi global i no a la mort del seu pare o la pèrdua de la tercera estrella Michelin. Santi Santamaria va morir el 16 de febrer del 2011, durant un viatge a Singapur.
La Regina Santamaria, de 26 anys, assegura que aquest últim any ha suposat un “màster accelerat”. Amb la mort del pare, es va convertir en la responsable del Can Fabes de Sant Celoni, l’Evo de Barcelona, el Sant Celoni de Madrid i el Santi de Singapur. Santi Santamaria va morir d’un infart avui fa just un any, durant una visita precisament al restaurant de Singapur.
La Regina assegura que, un any després d’aquests fets, Can Fabes segueix amb la mateixa filosofia. En aquest sentit, indica que l’actual xef, en Xavi Pellicer, comparteix l’estima de Santamaria pels productes naturals i de la terra. La filla del xef indica que l’única cosa que ha canviat és “la interpretació dels plats” i “la forma de mostrar-los als clients”, perquè això depèn de cada cuiner.
Descens del 20% de reserves
Can Fabes ha registrat aquest últim any un descens del 20% en les reserves. La Regina, però, ho atribueix a la crisi global i no pas a la mort dels seu pare. En el mateix sentit, indica que tampoc s’ha notat especialment la pèrdua de la tercera estrella Michelin del restaurant Can Fabes. “Seguim en les rutes gastronòmiques de Catalunya”, afirma.
Un llibre per Sant Jordi
La Regina ha avançat que aquest pròxim Sant Jordi apareixerà un llibre pòstum del seu pare. Encara no té títol, però es tracta d’un recull de receptes i articles que va escriure el mateix Santi Santamaria abans de morir.