La sala d’exposicions de Can Palots acull fins el dia 28 de maig l’exposició Quan les pedres ens parlen. Megalitisme a Catalunya que s’ha inaugurat aquest divendres.
La mostra ha estat creada pel grup de recerca DidPatri del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l’empresa de museologia Molècula i del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Entre les peces que s’hi poden veure hi ha la reproducció de l’estàtua-menhir de Ca l’Estrada, que va ser descobert l’any 2014.
L’exposició sobre megalitisme a Catalunya es va estrenar l’any passat i ara arriba a Canovelles que és el tercer espai on es pot veure. Segons ha explicat l’arqueòleg Rafael Sospedra, l’objectiu és mostrar els canvis, les grans troballes que hi ha hagut els darrers 10 anys de recerca. “De cop han començat a sortir peces extraordinàries com les de Canovelles que ens embranquen amb el megalitisme europeu de primera línia”, ha celebrat.
Entre aquests, hi ha les restes de Ca l’Estrada 2, on s’està construint l’edifici de l’escola Quatre Vents. “Serà segurament el poblat més gran del neolític a Catalunya i ens ha fet canviar molt la concepció del que passava a finals del neolític al nostre país”. “Gràcies a troballes com aquestes podem entendre com hem evolucionat”, ha destacat l’alcalde Emilio Cordero.
Conferència sobre Ca l’Estrada
La presència de l’exposició es completarà amb la xerrada que es farà dijous que ve a les 7 de la tarda a Can Palots mateix. Es titula L’estàtua-menhir de Ca l’Estrada, com a inici de l’estatutària megalítica a Catalunya i anirà a càrrec de Pablo Martínez, arqueòleg del jaciment de Ca l’Estrada.
{{ comment.text }}