L’Ajuntament de Cardedeu ha informat desfavorablement sobre la viabilitat d’un parc fotovoltaic de més de vint hectàrees i 10Mwp de potència entre el Pla de Can Morató (entre el barri de Bellavista i la urbanització d’Alfou), on hi havia l’antic camp d’aviació, el Pla Marcell i el Viver. El consistori en rebutja l’emplaçament i el projecte per l’alt impacte ambiental.
L’Ajuntament havia rebut la consulta feta pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en uns terrenys que afecten també els municipis de Llinars i Sant Antoni de Vilamajor.
En un informe extens, l’Ajuntament de Cardedeu considera inapropiada la instal·lació de la planta solar perquè no preserva els valors paisatgístics, arqueològics, històrics i culturals.
Diu que una instal·lació d’aquesta magnitud alteraria la connexió natural i ecològica de la zona, a més de les més que probables afectacions que suposarien pel jaciment arqueològic del Pla de les Parets, també anomenat Pla de Rifanyes i Pla de Palou, d’època romana i datat entre mitjan segle I i durant tot el segle II ja que les restes es troben molt superficials.
L’Ajuntament diu que mai ha rebut cap informació o consulta prèvia dels promotors del projecte i considera que aquest tipus d’instal·lacions tenen un alt impacte mediambiental i són perjudicials pel territori. Diu que són inversions que volen colonitzar el territori sota l’aparença d’iniciatives contra el canvi climàtic i encaminades a una ràpida transició energètica.
L’Ajuntament considera que permetre aquest parc solar fotovoltaic a Cardedeu seria un error històric i que difícilment la ciutadania, defensora dels valors naturals i de l’entorn, entendria una instal·lació d’aquestes característiques al municipi. I diu que seguirà atentament la tramitació d’aquest projecte i dels intents d’autorització per part de la Generalitat.
{{ comment.text }}