Cardedeu mostra el tractament alternatiu de les plagues dels arbres

Alumnes de l’escola Quintanes, de les Masies de Voltregà (Osona) han fet una sessió teòrico-pràctica sobre tractaments biològics alternatius

Un grup d’alumnes de l’escola Quintanes de les Masies de Voltregà (Osona) han visitat aquest dimecres al matí Cardedeu per rebre una sessió teòrico-pràctica sobre tractaments biològics i alternatius de plagues de l’arbrat de la mà de l’empresa Moix, qui fa tractaments al verd urbà del municipi.

L’alumnat ha seguit les explicacions, primer, de la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí, que ha argumentat l’aposta de Cardedeu pels tractaments biològics i la intenció d’esquivar l’ús de productes químics, intentant optar per la utilització de productes ecològics en els tractaments que encara es fan amb canó.

Fa dos anys que l’Ajuntament no fa servir l’herbicida Glifosat en espais urbans, ja que s’ha substituït per altres mitjans com el desherbatge manual, mecànic o tècniques alternatives.

Marta Pascual, tècnica de Medi Ambient i Franc López, de l’empresa Moix, han explicat l’experiència de Cardedeu en l’alliberament de fauna pel control de plagues, que va començar fa quatre anys i en la sembra d’escocells per què siguin reserva de fauna per combatre plagues d’arbre.

L’escola Quintanes és un centre de formació professional en producció agropecuària, jardineria, forestal, paisatgisme, ramaderia i assistència en sanitat.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 88 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't