Càritas va atendre més de 6.500 famílies a la comarca l’any passat

Càritas Diocesana de Terrassa va atendre l’any passat un total de 6.564 famílies al Vallès Oriental que representen un total de 10.540 respostes donades a persones.


El 9 Nou
16/06/2016

Aquestes xifres inclouen la pràctica totalitat de municipis del Vallès Oriental i alguns del Vallès Occidental com Santa Perpètua i Palau-solità. Només en queden fora els que pertanyen al bisbat de Vic com Figaró, Aiguafreda, Tagamanent, Sant Feliu i els que ara s’han integrat al Moianès. L’activitat al Vallès Oriental representa una tercera part de la tasca que Càritas del bisbat de Terrassa va fer al llarg de l’any a tot el territori amb 15.478 famílies ateses.

La majoria de persones han rebut ajuda del programa de suport a les necessitats bàsiques, amb unes 7.000 intervencions fetes al Vallès Oriental per ajuts alimentaris i a les necessitats bàsiques, roba, ajuts econòmics directes o ajuts alimentaris específics per a infants. Una de cada quatre intervencions està vinculada al programa d’acollida i acompanyament individual a persones que passen per dificultats, amb unes 2.500 actuacions a la comarca. El programa laboral és el tercer en importància amb unes 600 intervencions a la comarca durant el 2015.

Respecte a les dades de 2014, el nombre d’usuaris encara creix, tot i que un canvi en el sistema de comptabilització no permet fer una comparació directa de xifres. La memòria de 2015 s’ha fet prenent com a referència la unitat familiar perquè més de la meitat de les persones que demanen ajuda són parelles amb fills. Un 21% són persones soles i un 16%, famílies monoparentals.

Segons apunta Salvador Obiols, director general de Càritas al bisbat, la millora de la situació econòmica no arriba a les famílies. “El creixement que hi ha és a precari. Parlem de contractes de 700 i 800 euros al mes quan fa anys qüestionaven els sous de 1.000 euros. Amb 700 o 800 euros no es pot mantenir una família, pagar el lloguer, fer front a l’aigua, la llum, el gas…”. Per tant, tot i tenir una feina, moltes persones encara necessiten l’ajuda dels serveis socials. “Avui tenir feina no és cap garantia de no ser pobre”, lamenta Obiols, que assegura que aquests darrers anys “s’ha fet un retrocés importantíssim. La majoria de famílies estan ara pitjor que els seus pares”.

MÉS JOVES EN RISC

També s’ha detectat un creixement del nombre de joves atesos, entorn de 10 punts més que el 2014 fins a representar el 26% del total. “Ens preocupa molt. Les estadístiques diuen que hi ha un 50% de joves sense feina”, indica el director general de Càritas al bisbat de Terrassa. “Estem maltractant una generació futura que quedarà descavalcada del món formatiu i laboral. És un problema molt seriós”. Tot i això, els menors són el col·lectiu més gran: un 39% del total. Obiols destaca programes de suport a la infància com el reforç escolar. De retruc, es busca ajudar les famílies atenent els fills perquè els pares puguin treballar.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't