Cau un 5% el nombre d’alumnes d’educació infantil al Vallès Oriental

Les escoles públiques i concertades de la comarca començaran aquest curs escolar amb gairebé un miler d’alumnes menys a les seves aules.


El 9 Nou
11/09/2016

Així ho indiquen les dades dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Vallès Oriental i el Maresme. En concret, seran 932 estudiants menys els que cursaran Educació Infantil i Primària aquest curs 2016/2017.

Una de les davallades d’inscripcions més significativa és a les línies d’Educació Infantil (P3, P4 i P5), que comptaran amb menys de 12.600 alumnes, gairebé un 5% menys d’estudiants que el curs anterior. L’any passat se n’hi havien matriculat més de 13.200.

Les escoles del Vallès Oriental també perden alumnat a Primària (de 1r a 6è), tot i que la reducció és més minsa que a Infantil. De moment, s’hi han matriculat 290 alumnes menys que l’any passat, gairebé un 1%. Tot i que les xifres són provisionals a l’espera de confirmacions de matrícula i de proves de recuperació, enguany s’han inscrit a Primària més de 28.770 estudiants.

La tendència a la baixa en les matrícules també es dóna en Educació Especial, que perd un 10% dels alumnes en comparació amb el curs passat. Enguany, s’hi han matriculat 258 alumnes, mentre que el curs anterior en van ser 288.

L’únic augment a la comarca es produeix en els alumnes que estudiaran Educació Secundària Obligatòria (ESO). La xifra s’ha incrementat més d’un 3% perquè s’hi han matriculat un total de 18.972 estudiants, 623 més que en el curs anterior. Tot i l’augment d’alumnes a l’ESO, en conjunt, el Vallès Oriental perd un total de 329 alumnes en l’educació obligatòria.

Aquest curs 2016/2017 estudiaran a les aules vallesanes 60.596 alumnes d’Educació Infantil fins a ESO, que es repartiran entre els 232 centres educatius, incloent-hi les escoles bressol municipals i els centres de formació d’adults. Com s’havia anunciat, desapareixen dues escoles: La Vila Magore, a Sant Pere de Vilamajor, i la Nicolás Longarón, a Mollet. Els alumnes que continuïn els estudis de Primària s’integraran a l’escola Torre Roja i als Col·legis Nous, respectivament.

La majoria de les escoles i dels instituts obrirà les seves portes el proper 12 de setembre. L’institut Aiguaviva de Mollet però farà l’acte d’inici del curs escolar aquest dimecres i a la Roca no començaran les classes fins al dia 13, l’últim dia de la festa major del municipi.

IMPULS A LES LLENGÜES

Les principals novetats en l’oferta dels centres durant aquest nou curs tenen a veure amb l’aprenentatge d’idiomes, ja que cada cop són més els centres de la comarca, públics i concertats, que se sumen a projectes relacionats amb l’impuls de les llengües estrangeres. Enguany, cinc centres del Vallès Oriental se sumaran al Grup d’Experimentació Plurilingüe (GEP), que es basa a introduir anglès o francès en la vida quotidiana de l’alumnat. Són l’escola Sant Vicenç de Mollet, la Pilar Mestres-Jaume Torrens de la Roca, l’institut Vil·la Romana de la Garriga, el Carles Vallbona de Granollers i el Manolo Hugué, a Caldes. Per la seva banda, l’institut Manuel Raspall, de Cardedeu, s’incorporarà al Batxibac, que consisteix a oferir 1/3 de l’horari lectiu del Batxillerat en francès. I l’institut Marina de la Llagosta estrenarà aquest curs un nou cicle superior d’Electromedicina.

Pel que fa al professorat, al Vallès Oriental hi haurà un total de 7.901 mestres, entre Infantil, Primària i Secundària, 92 més que el curs passat. El nombre de funcionaris cau, però, en 185 –de 5.632 a 5.447–, mentre que el d’interins augmentarà en 281 –de 2.065 a 2.346–. Les xifres són encara provisionals.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 856 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't