Les plaques fotovoltaiques que s’han instal·lat a la coberta de la comissaria de la Policia Municipal de Mollet ja funcionen a ple rendiment, segons ha comunicat l’Ajuntament. L’objectiu d’aquesta instal·lació és cobrir amb energia renovable una bona part del consum en energia de l’edifici
Les obres han suposat la instal·lació de 60 panells amb una potència total de 20,7 kWp a la coberta de l’edifici, que generen 28.000 kWh anuals. El fet que es tracti d’un edifici amb un ús molt intensiu al llarg de tot el dia (incloses les tardes i vespres d’estiu), fa que es pugui aprofitar al màxim l’energia solar generada per reduir l’impacte energètic de l’edifici.
Els excedents d’energia sobrant s’aboquen a la xarxa i es rep una compensació que ajuda a reduir encara més el cost del subministrament elèctric de l’edifici.
La instal·lació compta amb sistemes de monitoratge remot que permeten controlar en tot moment la producció. L’obra té un cost de 31.500 euros i compta amb una subvenció de 15.000 euros de la Diputació de Barcelona.
Cap a la transició energètica
Amb aquesta instal·lació, ja són ja quatre els edificis municipals que disposen d’instal·lacions d’autoconsum, juntament amb l’escola Sant Jordi i l’escola Sant Vicenç, aquest darrer dins el projecte A-prenem el Sol, i el pàrquing de les Pruneres.
A més a més, Mollet disposa també de cinc instal·lacions fotovoltaiques municipals més que produeixen energia i l’injecten directament a la xarxa elèctrica: a l’Ajuntament, al parc de Ca l’Estrada, a les escoles bressol La Filadora i La Xarranca i a la plaça Joan Miró.
{{ comment.text }}