El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, l’empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental (SAVOSA) i la Fundació Formació i Treball han signat un conveni de col·laboració per fomentar la recollida de roba usada i sabates a través de la xarxa de 25 deixalleries de la comarca que gestiona aquest ens públic.
El conveni té una vigència d’un any i també vol facilitar l’accés al mercat de treball de persones amb risc d’exclusió social a través dels llocs de treball generats amb la gestió de la roba usada. També es pretén dignificar l’entrega de productes de primera necessitat a les famílies amb escassos recursos econòmics, han explicat fonts del Consorci de Residus.
En els darrers anys, la quantitat de roba usada recollida a través de les deixalleries de la comarca ha anat reduint-se. L’any passat van fer 41,88 tones. És una xifra força inferior a les 64,45 tones que es van recollir l’any 2018. Encara més de les 74,35 tones que l’any 2017, el que va tenir un volum més elevat dels darrers cinc anys. L’any 2016 també es va superar la xifra de 70 tones de roba recollides (70,67). L’any 2015, el volum recollit a les deixalleries va ser de 61,55 tones, segons les dades del Consorci de Residus.
El conveni estableix que la roba i els complements tèxtils que es recullin a través dels contenidors de Roba Amiga situats a les deixalleries es portaran a la planta de reciclatge que té Formació i Treball. Allà es fa una tria del material en funció de l’estat, del tipus de material i de la tipologia. I es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d’altres materials o reutilització per a la venda o entrega social.
A banda de la fundació Formació i Treball, hi ha altres entitats que també treballen amb la roba usada que es recull als contenidors que tenen als carrers. És el cas d’Humana o Càritas.
{{ comment.text }}