Makers Baix Montseny ja ha lliurat unes 10.000 salvaorelles a sanitaris

A partir dels comentaris que els fan dels centres sanitaris van fent millores al disseny de les peces que elaboren

Més de 10.000 salvaroelles. És la xifra que sobresurt en el recompte de material sanitari que Makers del Baix Montseny ha construït amb impressores 3D des de l’inici de la pandèmia del coronaviurs.

Els salvaorelles –unes peces que ajuden a aguantar les mascaretes i eviten ferides provocades per les gomes– és el material més produït per aquest grup –amb uns 40 voluntaris– per sobre de les viseres per a pantalles facials, obreportes i vàlvules per a les mascaretes estil Decathlon.

Makers del Baix Montseny va entregar les primeres comandes de salvaorelles a mitjan abril, en resposta a la crida dels hospitals a aconseguir aquest material. Aquesta setmana han encaminat la producció a culminar un encàrrec de 3.000 peces per a l’Hospital Vall d’Hebron, de Barcelona.

Una comanda que s’ha resolt en cinc dies, des de la petició de l’hospital la setmana passada, fins a l’últim entrega, que va arribar dimarts a Vall d’Hebron. Aquest centre sanitari cobrirà la resta salvaorelles necessàries amb l’ajuda d’altres comunitats makers, tot i que no descarten tornar a encarregar-ne als voluntaris del Baix Montseny.

Millora constant

Els salvaorelles que han arribat a Vall d’Hebron són l’últim model que ha ideat el col·lectiu. “Hem perfeccionat el disseny, però n’hem rebaixat el gruix, cosa que ens permet que sigui més flexible i s’adapti millor al cap”, diu el maker de Sant Celoni Xavi Català. Assegura, a més, que el nou model, com que és més lleuger, s’imprimeix de manera més ràpida. Això permet produir-ne més amb menys temps. “Després de cada comanda, els centres ens donen feedback i anem redissenyant el model”, explica.

A banda de l’hospital Vall d’Hebron, Makers del Baix Montseny ha distribuït salvaorelles a més de 30 centres, entre hospitals, ambulatoris, residències i centres socials. Només al Vallès Oriental, n’han entregat als hospitals de Sant Celoni i Mollet, a ambulatoris de Granollers i al CAP i una residència de les Franqueses.

L’Ajuntament de Sant Celoni està col·laborant en la logística dels Makers, recollint i repartint el material. El grup també rep l’ajuda dels ajuntaments de Sant Pere i Arbúcies, empreses i el grup de makers del Robolot, a la Garrotxa, que els ha facilitat una part dels salvaorelles.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 111 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't