Creix l’acollida solidària de nens saharauís al Vallès Oriental durant aquest estiu

Hi ha 19 infants acollits entre 17 famílies de diversos municipis de la comarca

El 9 Nou
28/07/2018
Granollers

Les acollides de nens sahrauís en el marc del projecte “Vacances en pau” han tornat a augmentar al Vallès Oriental després de set anys de tendència a la baixa. En total són 19 els infants d’entre 10 i 12 anys que passen els mesos de juliol i agost allotjats en llars vallesanes, una xifra lleugerament superior a la del passat exercici (15) però encara per sota dels 32 nens acollits l’any 2011, quan es va iniciar la davallada.

Segons la coordinadora de “Vacances en pau” a les comarques vallesanes, Raquel Gràcia, aquest augment de les acollides també s’ha notat al conjunt de Catalunya. “Estem contents perquè per primera vegada en anys hem aconseguit trencar la tendència a la baixa. Ara toca continuar treballant per tal de poder seguir creixent de cara a futures edicions”, apunta en declaracions a aquest periòdic.

Els 19 infants acollits al Vallès Oriental es troben repartits entre un total de 17 famílies de Caldes, la Garriga, les Franqueses, la Roca, Parets, Bigues i Riells, Mollet, Lliçà d’Amunt, Sant Fost de Campsentelles, la Llagosta, Sant Antoni de Vilamajor i Figaró.

És en aquest darrer municipi on resideixen Miquel Nieto i Cristina Prats, que van acollir per primer cop ara fa un any i aquest estiu han decidit repetir l’experiència. “Al principi jo tenia els meus dubtes”, reconeix Prats. “Em preocupaven qüestions com l’idioma, si ens arribaríem a entendre i si podríem assolir una bona convivència. Però tot va anar molt bé des d’un primer moment i aquest any hem volgut tornar-hi.”

Enguany, hi ha famílies acollidores a Caldes, la Garriga, les Franqueses, la Roca, Parets, Bigues i Riells, Mollet, Lliçà d’Amunt, Sant Fost, la Llagosta, Sant Antoni de Vilamajor i Figaró

El matrimoni acull tres infants, dos de 12 anys i un d’11. “Tots ells parlen molt bé el castellà, o sigui que la comunicació va ser molt fluïda des del principi. I un d’ells ens ha demanat aquest any que li parlem en català perquè li agradaria aprendre’l”, afegeix Prats.

L’interès de Nieto i Prats per l’acollida de nens sahrauís ve de lluny, de quan ell era un adolescent i la seva família ja participava en aquest projecte. “Era una experiència molt enriquidora”, recorda Nieto. “Tenir un nen sahrauí a casa implicava que comparties molts moments amb algú que venia de molt lluny i coneixies una cultura diferent de la teva. Des d’aleshores sempre havia tingut ganes d’acollir jo, també, però mai no havia trobat el moment adequat per fer-ho. Quan finalment ens vam instal·lar a Figaró, vam decidir que havia arribat l’hora.”

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 509 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't