Protecció Civil farà aquest dimecres una nova prova de les sirenes de risc químic que hi ha repartides arreu de Catalunya, també les de l’àrea de Granollers i les del sector químic de la Tordera. L’objectiu de la prova és “comprovar l’efectivitat del so i cobertura de les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic”, ha informat aquest dilluns Protecció Civil de la Generalitat.
La prova es fa dos cops a l’any i permet comprovar si les sirenes sonen bé i l’abast del so de cada aparell. A més, es busca que la població es familiaritzi amb el so de les sirenes i conegui com són els sons d’inici i de final d’alerta. En concret, el so d’alerta són tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El so de final d’alerta, en canvi, és un senyal continu de 30 segons de durada.
Horaris i sirenes
En el cas de l’àrea de Granollers, la senyal d’alerta es farà a les 10.20h de dimecres. Deu minuts després sonarà el so de final d’alerta. En aquest sector hi ha tres sirenes a Granollers: polígon Congost, al costat de les Pistes de pràctiques de conducció, al parc del Lledoner i a l’estació de mercaderies de l’Adif, al sud del passeig de la Muntanya. I una a Montornès, al turó de les Tres Creus. En aquest sector, també hi ha inclòs el municipi de Canovelles que rep el so de la sirena del Lledoner.
A la zona del Pla del Sector Químic de la Tordera (Plaseqtor), l’activació es farà a les 12.20h del migdia. Deu minuts després, hi haurà el so de final d’alerta. Aquest sector inclou les sirenes de Gualba, a tocar del poble de la Batllòria, prop de Carburos Metálicos i al Casal Municipal de Gualba de Baix. També les dues de Sant Celoni: la del barri de les Borrelles i la que està situada a l’edifici de l’Ateneu. També n’hi ha una a Riells i Viabrea, a la Selva, a l’edifici de la guàrdia municipal.
Enviament massiu de missatges als mòbils
Durant la prova, Protecció Civil enviarà missatges a través de l’aplicació per a mòbils de Protecció Civil. Aquests també serviran per avisar a la ciutadania que té baixada l’aplicació de l’activació de la sirena de cada zona. És el mateix que es faria en el cas d’un accident químic real. Protecció Civil també difondrà els avisos a través del seu perfil a Twitter.
També rebran un avís específic les persones sordes que estiguin en l’àmbit d’acció de cada sirena. Serà amb un SMS que enviarà el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil.
{{ comment.text }}