Dos anys de presó per a la jove de Granollers detinguda el 2015 per col·laborar amb Estat Islàmic

Va ser una sentència de conformitat fruit de l’acord entre les parts i la fiscalia

La secció quarta de la sala penal de l’Audiència Nacional espanyola ha condemnat a dos anys de presó Míriam el Hayadi Benomar, una veïna de Granollers que va ser detinguda per la Guàrdia Civil el 28 de novembre de 2015 al pis on vivia del carrer Colom acusada de col·laborar amb l’organització terrorista Estat Islàmic. La condemna és per pertinença a organització terrorista i rebaixa la petició inicial de la fiscalia que demanava nou anys de presó per a la veïna de Granollers i per als dos homes que eren jutjats amb ella.

La resolució es va pactar després que els tres acusats acceptessin els fets en una sentència de conformitat tancada dilluns de la setmana passada, just a l’inici del judici que s’havia d’allargar fins aquest dijous a l’Audiència Nacional, a Madrid. L’acord també fixa vuit anys d’inhabilitació absoluta i un període d’un any de llibertat vigilada, segons han confirmat fonts de la fiscalia de l’Audiència Nacional a EL 9 NOU.

Tot plegat ha de quedar recollit a la sentència, que s’ha de fer pública en els propers dies. La condemna de dos anys de reclusió evitarà l’ingrés a presó de Míriam el Hayadi, que tenia 24 anys en el moment de la detenció. Inicialment, l’Audiència Nacional va ordenar el seu ingrés a presó. Poc després, però, la jove de Granollers va quedar en situació de llibertat a l’espera de judici.

En el mateix cas, l’Audiència Nacional jutjava dos homes més –oncle i nebot– acusats també de pertinença a organització terrorista jihadista. Tots dos van ser arrestats al barri de la Sagrada Família, a Barcelona, en la mateixa operació policial del novembre de fa dos anys que es va desenvolupar de forma simultània a la ciutat comtal i Granollers. Mostapha Touzani és condemnat a quatre anys de presó, deu anys d’inhabilitació absoluta i dos anys de llibertat vigilada. Tot plegat es pot substituir per una expulsió de l’Estat per un període de deu anys de conformitat amb el què estableix el Codi Penal.

El tercer condemnat és Abderrahman Iaddaben. En aquest cas, es conforma amb una pena de dos anys i nou mesos de presó, inhabilitació absoluta per un termini de nou anys i un any de llibertat vigilada.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 105 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't