La multinacional francesa Barat Alte ja opera des de Lliçà d’Amunt. La companyia serà l’encarregada de recuperar l’activitat industrial a la planta que Bosch va tancar aquest estiu. A partir d’ara, la fàbrica acollirà la producció de mòduls de bany per a vagons de tren. Barat Alte ja feia aquesta activitat a Parets i la planta de Lliçà d’Amunt serà una oportunitat per créixer.
Aquest divendres, el projecte s’ha presentat davant les principals autoritats catalanes. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat la planta de Lliçà d’Amunt. Ho ha fet després de l’última reunió de la taula que ha treballat en el procés de reindustrialització. Aquesta trobada, l’ha presidit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. L’acompanyaven els representants de l’empresa, dels treballadors i de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt que han format part de la taula.
seixanta treballadors recol·locats
Per desenvolupar l’activitat, Barat Alte contractarà almenys 60 antics treballadors de Bosch en els dos propers anys. La plantilla quedarà així configurada per unes 150 persones. Per la seva banda, la firma invertirà més de cinc milions d’euros a adequar els espais. La Generaralitat ha concedit ajuts de 975.000 euros en aquest procés. Provenen dels fons de suport a la reindustrialització del govern.
Aragonès ha posat el cas de la reindustrialització de Bosch com un exemple de la política del govern. En aquest sentit, ha apuntat que la Generalitat vol que la indústria arribi a representar el 25% del PIB el 2030. El president ha qualificat el procés de reindustrialització com “assumible” i “satisfactori”. No obstant això, s’ha referit als treballadors que no seran contractats i els ha ofert el suport dels serveis d’ocupació públic.
Culmina així un procés de reindustrialització prolongat. Durant mesos, la taula de reindustrialització va localitzar possibles candidats. Al final, es van presentar tres ofertes i va resultat guanyadora la de Barat Alte. Era l’oferta que garantia més contractació d’antics treballadors de Bosch. Posteriorment, va ser necessària una negociació entre la firma compradora i Bosch.
Fins ara, Barat operava des de Parets i, amb la nova nau, tindrà l’oportunitat de guanyar producció, perquè portarà a Lliça processos que fins ara feia en altres localitzacions. Així, el director general de Barat Alte, Nicolás Salom, parla d’un projecte per “fer més gran l’empresa”.
{{ comment.text }}