L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Granollers registra 16 nous negocis immobiliaris en dos anys

En els darrers 20 mesos, durant tot l’any 2014 i el que portem de l’any 2015, han obert a Granollers almenys 16 noves activitats immobiliàries.

El 9 Nou
12/11/2015

Segons les dades de l’Ajuntament, l’any passat van obrir nou negocis d’aquest sector i aquest any ja se n’han obert set. De fet, des de l’Ajuntament adverteixen que la dada és orientativa, ja que aquest tipus d’activitats comercials, quan són exercides per professionals a nom d’una persona física, que no són societats limitades o anònimes, no estaven subjectes a control administratiu de l’Ajuntament fins l’agost d’aquest any. Per tant, és possible que el nombre de nous negocis sigui més elevat, encara que no se n’hagi comunicat la seva obertura.

En tot cas, les dades oficials i les impressions dels professionals del sector corroboren que ha començat una recuperació, tot i que s’encara amb prudència i amb la convicció que no es repetiran els nivells previs a l’esclat de la bombolla. “A Granollers el preu dels pisos ha baixat més que a altres localitats de la rodalia, com la Roca, Vilanova o Llinars i hi ha més possibilitats de trobar pisos a menys de 100.000 euros. Se n’han arribat a vendre fins a 20.000, tot i que s’han de reformar. De tota manera, veiem que el preu s’ha estancat i, per mi, ha tocat fons”, explica Raquel Agüera, assessora de la immobiliària Propermar, que va obrir fa dotze anys a la Roca i que fa tot just mig any ha obert una nova oficina al carrer Joan Prim de Granollers. Els preus més baixos són els de pisos d’entitats bancàries, però, segons aquesta professional, és més difícil negociar una rebaixa del preu. Segons Agüera, és difícil que es produeixi una altra bombolla, tot i que encara persisteix la tendència a comprar més que a llogar. Diu que entre els compradors n’hi ha que ho fan per fer negoci i no per anar-hi a viure. Comprar un pis per pocs diners, reformar-lo i tornar-lo a vendre és un fet que torna a ser més o menys habitual.

Agüera es mostra optimista de cara al futur perquè, entre altres coses, les entitats financeres tornen a concedir préstecs amb més facilitat. En aquest sentit, una treballadora d’una empresa del sector de Mollet explica que els bancs tornen a concedir hipoteques, però no al 100% del preu i fins i tot més, com passava abans.

Gloria Martínez, assessora comercial de Romo Real Estate, que va obrir l’estiu passat a l’avinguda del Parc de Granollers i que va començar a treballar fa 15 anys a Santa Perpètua de Mogoda, (el Vallès Occidental), diu que han triat Granollers com a punt intermedi per atendre el mercat del Vallès Oriental i el Maresme. També perquè és una ciutat atractiva. “Granollers és una ciutat important, maca i que transmet valors com el de les coses ben fetes. És una gran ciutat que no ha perdut els seus valors”. Martínez diu que aquesta agència és diferent perquè “és un model de boutique immobiliària. El que fem és distintiu perquè treballem amb cases amb encant, cuidem el producte amb profunditat i vetllem pel client”. Sobre el moment del sector, diu que “hi ha una alegria comercial”, però adverteix que la crisi “ha fet neteja, ha deixat molta gent pel camí i ens ha ensenyat molt. Es treballa amb molta prudència”.

Des del Gremi de Constructors del Vallès Oriental, el seu president, Jordi Ausió, ratifica que hi ha “una certa millora” i que pot tenir continuïtat perquè, segons explica, “en algunes zones del nostre Vallès no hi ha obra nova; per exemple, a Caldes. I si vols comprar, no n’hi ha. L’obra nova recupera el sector perquè ocupa molta gent”. Malgrat això, el president dels constructors diu que la majoria de la feina continua sent rehabilitació i reforma, i que en aquest camp es troben amb competència de persones “que treballen sense assegurar, sense formació i sense papers”. Un fet que, a més contribueix a fer baixar els preus fins a un 30% perquè són feines molt intensives en mà d’obra. “Davant d’això només podem competir en qualitat, garantia i servei”, diu Ausió.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 59 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't