L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

L’exalcalde de Vallromanes engega un negoci de passejades amb carro pel poble

Dedicar-se a fer passejades amb cavalls era un antic projectes de David Ricart que ara ha pogut fer realitat

David Ricart, que va ser alcalde de Vallromanes durant 10 anys i fins aquest mes de juny, va conèixer la seva dona, Sònia Galtié, gràcies a la seva afició a muntar a cavall. La passió que compartien els va portar a anar viure a Vallromanes per poder disposar de prou espai per tenir-hi cavalls.

I, un cop deslliurat de la dedicació a l’alcaldia, Ricart ha pogut posar en marxa el que era un antic projecte de vida. Ha creat l’empresa Vallromanes en Carro, que es dedica a fer passejades pel poble amb un carro tirat per un cavall, passant per l’entorn natural, però també per l’urbà. I com que es coneix tan bé el poble, fa de guia turístic als clients. “Tenen un guia turístic de luxe perquè m’ho conec tot. Els explico els orígens del poble, la seva història…”

De fet, la idea de muntar un negoci d’aquestes característiques ja fa anys que la porta al cap, però l’ha hagut d’anar ajornant per la seva feina d’alcalde, tot i que ja ho va començar a fer els caps de setmana després que el ple de l’Ajuntament li aprovés la compatibilitat. Ara, però, ho fa a plena dedicació.

Ricart creu que Vallromanes és un lloc idoni per a una activitat com aquesta per la seva infraestructura turística. “Hi ha un gran potencial turístic. Tenim dos hotels, vuit restaurants, un càmping, un camp de golf i hi ha caps de setmana que dupliquem la població habitual.” Per això, Vallromanes en Carro té clar amb qui ha de col·laborar. De moment, ho fa amb l’hotel Salagros i amb el restaurant La Noguera, situats als dos extrems del poble i punts de partida dels recorreguts.

El carro de les passejades
El carro de les passejades / Vallromanesencarro.cat

Però la idea de Ricart és ampliar aquestes col·laboracions fins a arribar a la totalitat dels establiments turístics del poble. Un fet que, segons ell, també ajudarà a promocionar el turisme al poble. “Vallromanes és conegut pel camp de golf i els seus hotels i també ho pot arribar a ser per les passejades amb carro.”

La possibilitat de combinar l’experiència amb un tast de vins amb la col·laboració del consorci de la DO Alella és una altra idea que té Ricart. I també anar més enllà del lleure. “Per què no fer trobades d’empresa en un lloc diferent, com un passeig en carro? L’altre dia vaig fer una mena de networking. Van coincidir un arquitecte i un constructor i van acabar intercanviant les targetes.”

Els clients potencials de l’empresa són famílies i grups, però també treballa per a escoles i centres d’esplai, i Ricart explica que ha entrat en contacte amb una fundació que treballa amb persones amb diversitat funcional.

De moment, el preu per viatge és de 12 euros els adults i 6 els infants. El carro, que té vuit places, el va comprar fa anys i ell mateix, que havia treballat de fuster, el va restaurar. A casa, tenen ara quatre cavalls, però de moment només un s’enganxa al carro. És el Menut, un cavall de raça del Pirineu català de 16 anys que de menut no en té res: Pesa 800 quilos. Les rutes que fa passen pel nucli urbà i segueixen tot l’eix de la riera de Vallromanes en un itinerari més aviat planer per facilitar la feina al Menut, que ha d’arrossegar un carro que, amb els viatgers, pot pesar més de mil quilos.

Recuperar l’activitat amb cavalls

David Ricart pertany a l’Associació Catalana de Tracció Animal (ACTA), una entitat que promou la recuperació del cavall, no només per a ús de lleure o turístic sinó també en el món del treball. “El cavall ha estat peça clau en l’evolució humana, en el transport de mercaderies, en el treball de la terra… I és com tornar als orígens.” De fet, l’exalcalde de Vallromanes diu que a França s’ha recuperat, en alguns municipis, l’ús de cavalls en feines com la recollida de residus porta a porta o bé en la neteja de platges i fins i tot el transport escolar.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 148 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't