EL 9 NOU lliura el premi Vallesà de l’Any 2021 en una gala al teatre de Bigues

La gala es fa al Teatre Auditori Polivalent de Bigues a partir de les 8 del vespre. Inclou l’entrega dels premis Talent Jove del Consell Comarcal i Talent Territorial de Pimec al Vallès Oriental

El 9 Nou
20/05/2022
Sant Celoni

EL 9 NOU lliurarà aquest divendres el premi Vallesà de l’Any 2021 en una gala que es farà a les 8 del vespre al Teatre Auditori Polivalent de Bigues.

L’estudiant de les Franqueses que va tenir la millor nota de la selectivitat de tot Catalunya, Imad Benhessou; la presidenta de l’associació Amics d’El Xiprer, de Granollers, Marta Mallol, i la coordinadora del procés de vacunació contra la covid al Vallès Oriental, Gemma Mota, de Cànoves i Samalús, són, per ordre alfabètic, els tres finalistes.

Són els tres candidats que han rebut més vots per part dels lectors d’EL 9 NOU, a través de les butlletes que va publicar el periòdic o a través de la web.

Els deu finalistes del premi vallesà de l’any

En aquesta 16a edició del premi, un jurat va escollir, prèviament, un total de 10 candidatures finalistes. La resta de candidats eren Benjamí Aguilar i Ramadasa Vázquez, de Granollers Pedala; Neus Ballús, directora de cinema, de Mollet; Kaba Gassama, jugadora d’handbol, de Granollers; Encara Martínez, presidenta de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, de Granollers; Àlex Palou, pilot d’automobilisme, de Sant Antoni de Vilamajor; Alexia Putellas, guanyadora de la Pilota d’Or, de Mollet, i Francesc Ventura, president de l’associació de familiars per la salut mental, Daruma, de Granollers.

Premis PIMEC i Talent Jove

En la gala també es lliuraran els premis Talent Jove, que atorga el Consell Comarcal i Talent Territorial, que impulsa la patronal Pimec del Vallès Oriental.

El fabricant de detergents KH-Lloreda, de Canovelles; el laboratori de productes per a cosmètica i sanitat Neftis, de Santa Eulàlia, i l’empresa emergent dedicada a la recuperació, tractament i reutilització de residus Thermowaste, de Granollers, són les tres finalistes.

El jurat del reconeixement, que arriba a la tercera edició, ha escollit entre les propostes de 34 empreses, que tenen com a nexe comú l’esforç per la innovació, la cura ambiental i la conservació dels llocs de treball.

KH Lloreda, fabricant de productes de neteja entre els quals el conegut desgreixador KH-7, ha destacat en l’últim any pel treball en l’estratègia per expandir la marca més enllà de les fronteres, basada en la qualitat dels productes i una interacció digital amb els clients. Les vendes internacionals van créixer un 36%, especialment a Xile i Itàlia, i s’ha afrontat l’accés als EUA.

Neftis fabrica productes cosmètics i sanitaris des de 2005. L’empresa, que ofereix totes les etapes dels productes –disseny, desenvolupament, formulació, fabricació, envasat i manipulat–, ha modernitzat les instal·lacions per presentar els productes en tots els formats i oferir una quinzena de productes nous cada any. L’any passat va introduir energia solar a les seves instal·lacions.

Thermowaste ha desenvolupat una solució per recuperar la totalitat de les deixalles domèstiques i està en ple desenvolupament de les infraestructures (plantes de tractament de residus i properament una planta d’assemblatge) per desenvolupar el projecte.

Font, Moragriega i Jesús Sáez, finalistes del premi Talent Jove

Els finalistes del Talent Jove són la futbolista Gemma Font, de Tagamanent, la productora cinematogràfica Anna Moragriega, de Parets, i l’alumne del Pla de Transició al Treball, de Sant Celoni Jesús Sáez. Els han proposat els ajuntaments de les mateixes poblacions

Gemma Font va començar a jugar a futbol quan tenia 8 anys. Ara en té 22 i juga com a portera suplent del Barça. Font va començar a jugar a futbol a l’escola i era l’única nena que jugava a l’equip de Figaró. Un dia, tornant a casa, va dir-li al seu pare que volia ser jugadora de futbol i aquest, coneixedor des de dins del món futbolístic, va intentar dissuadir-la. Ella va persistir, i quan tenia 10 anys el seu pare va acabar creant el primer equip femení d’Aiguafreda. Va ser aleshores quan va decidir ser portera. Acabava de començar la seva carrera professional. Amb 15 anys va entrar al Barça com a portera de l’equip filial.

Anna Moragriega és graduada en Producció per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac), on actualment imparteix classes. Ha fet diverses tasques dins del món de la producció en la indústria cinematogràfica, treballant en pel·lícules com Los renglones torcidos de Dios, d’Oriol Paulo, o A través de mi ventana, de Marçal Forés.

Jesús Sáez va arribar al Pla de Transició al Treball (PTT) i es va acabar titulant com a Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic amb una nota de 9,75. Va tenir un paper clau perquè el PTT guanyés el primer premi en la categoria d’Ètica i Ciència de la Fundació Grífols amb el Projecte Comunitari sobre la Resistència Antimicrobiana, en col·laboració amb l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) dins del projecte europeu SAFE, per sensibilitzar sobre els bacteris resistents als antibiòtics. Va liderar la sessió de treball en línia durant la qual estudiants de diversos països van provar una nova app de prevenció de la resistència antimicrobiana.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 150 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't