El Banc dels Aliments necessita 1.500 voluntaris per al Gran Recapte al Vallès Oriental

El Banc d’Aliments necessita almenys 1.500 voluntaris per cobrir els 137 punts de recollida que hi haurà al Vallès Oriental durant el Gran Recapte que es farà els dies 25 i 26 de novembre.

El delegat del Banc d’Aliments al Vallès Oriental, Ramon Mora, ha explicat que per cada punt de recollida calen entre deu i dotze persones i que l’any passat no es van arribar a cobrir. Per això, durant la presentació del Gran Recapte d’aquest any, a la seu d’El Xiprer, al polígon el Ramassar, a les Franqueses, ha fet una crida a la participació. “L’any passat vam quedar al 50% i alguns punts es van quedar sense cobertura”, ha dit.

Mora ha dit que l’any passat es van recollir uns 250.000 quilos d’aliments, fet que representa uns 600 grams per habitant, tenint en compte que al Vallès Oriental hi viuen unes 400.000 persones. La xifra va ser una mica inferior a la de l’any anterior en què la mitjana va ser de 750 grams per habitant.

Tots els aliments recollits a la comarca es destinen als 11.500 usuaris que té el banc i que es reparteixen a través d’un total de 28 entitats solidàries. El Xiprer, de Granollers, és la més important, amb uns 2.800 beneficiaris. Aquest any es demana, sobretot, oli, llet i conserves de peix.

La responsable de comunicació del Banc d’Aliments a Barcelona, Belén Giménez, ha destacat que el Gran Recapte necessita uns 27.500 voluntaris a tot Catalunya que poden fer un, dos o tres torns de quatre hores el divendres o el dissabte. Per fer de voluntari cal registrar-se a la web www.granrecapte.com.

En la presentació del Gran Recapte també ha participat el codelegat del Banc d’Aliments al Vallès Oriental, Francesc Llonch.

 

LA PREGUNTA

Aprova els primers cent dies de Salvador Illa com a president de la Generalitat?

En aquesta enquesta han votat 218 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't