El circuit de motocròs a l’antic golf de Sant Feliu veurà la llum a final d’any

El nou traçat ocuparà el 50% de l’antic camp de golf

El 9 Nou
10/09/2021
Sant Feliu de Codines

Després de 6 anys, el circuit de motocròs projectat a l’antic camp de golf de Sant Feliu de Codines ja compta amb tots els permisos per construir-se. Promogut pel pilot de Caldes Marc Sans, el circuit, que es dirà MX Golf Park, ocuparà un 50% de l’antic camp, informa Queralt Campàs.

Les obres ja han començat i esperen poder començar a fer-hi l’activitat a finals d’any. De moment, no està previst que el circuit aculli competicions. Els particulars que comptin amb la llicència pertinent, per la seva banda, podran optar per fer-hi entrenaments. “Un cop obrim les portes, tots els pilots federats podran gaudir del circuit en una franja horària setmanal determinada. Per això mateix, un dels nostres objectius és aconseguir que, amb l’obertura del circuit, tots els practicants del món del motor es federin i entrenin en un espai controlat, i així evitin riscos innecessaris”, apunta Marc Sans.

El procés d’adquisició va començar el 2015. “A causa del tancament del golf i veient la situació del terreny i les seves instal·lacions, ens va sorgir la idea de crear un circuit de motocròs”, detalla Sans. Durant tots aquests anys, diverses plataformes ecologistes i alguns particulars s’han mostrat en contra del projecte. El 2017 s’hi van presentar fins a 94 al·legacions.

Laia Guàrdia, de SOS Vallès, explica que el golf és un refugi per a moltes espècies. Segons un comunicat distribuït des de l’entitat, el golf es troba entre dos espais PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya) i dins la Xarxa Natura 2000 (ZEPA per acollir l’àguila cuabarrada). “Durant aquests anys l’espai ha anat evolucionant molt i la natura ha recuperat terreny. Hi ha una combinació única de zones boscoses, basses i prats de pastures altes. Aquí al Vallès, aquest últim és un ambient que fins ara havia desaparegut.”

Concretament, Guàrdia destaca la presència de “poblacions de cabirols, conills, rosegadors, teixons, ocells aquàtics, aus rapinyaires i un niu d’aligots”. A més, l’ecologista afegeix que “tot això s’ha passat per alt en els informes”. “El desconeixement no eximeix de responsabilitat, sap molt de greu perdre un espai únic en plena crisi ambiental.”

D’altra banda, Marc Sans assegura: “Si l’activitat que es durà a terme al circuit durant els pròxims mesos fos nociva per al medi ambient, en cap moment ens hauríem plantejat tirar endavant el projecte. Ja que som amants i defensors de l’esport, però també de la natura i del medi ambient.”

Sans destaca sobretot l’aval que tenen de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona (OGAU) per poder tirar endavant el projecte. “Cal aclarir que, aquesta institució, que té la principal funció de vetllar pel medi ambient, ens ha donat l’aprovació i ha catalogat el nostre projecte com a favorable.”

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't