El Consorci Besòs Tordera estudia la presència de Covid-19 en aigües residuals a Granollers

L’estudi es fa amb FACSA, l’empresa concessionària de la gestió de la depuradora de Granollers

El Consorci Besòs Tordera i l’empresa FACSA, adjudicatària de l’explotació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Granollers, estan treballant en una investigació per estudiar la presència de restes de material genètic del coronavirus a la xarxa d’aigües residuals de la zona. L’objectiu és aconseguir una eina informativa.

L’estudi es fa a la xarxa d’aigües residuals de Granollers que també recull aigües de Canovelles i les Franqueses. Utilitza la tècnica de detecció PCR. Hi ha diferents punts de mostreig dins de la mateixa depuradora de Granollers i en altres depuradores. Els resultats aconseguits permetran conèixer el comportament de les restes de material genètic al llarg del tractament de l’aigua residual. També es vol relacionar-ho amb el procés de desescalada.

El treball busca aportar elements que permetin anticipar la detecció de possibles reinfeccions de la població pel coronavirus a través d’una eina que ajudi a indentificar possibles rebrots.

En una fase posterior, el projecte vol col·laborar amb altres administracions per obtenir una base de dades d’afectació a la població per la Covid-19. S’espera trobar variables demogràfiques i ambientals que puguin estar relacionades amb la presència del virus a les aigües residuals.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't