El Consorci Besòs Tordera rep la visita de professors universitaris cubans

Han conegut el procés d’obtenció de biogàs a partir dels fangs de la depuradora d’aigües residuals

La seu del Consorci Besòs Tordera i l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) Granollers van rebre, aquest dimecres, la visita d’una delegació procedent de Cuba i formada per 10 professors de diferents centres educatius del país: Universidad de Sanci Spíritus, Universidad Tecnológica, Universidad de Matanzas i Universidad Central Marta Abreu de Las Villas.

La visita s’emmarca dins el projecte “Intercambio de experiencias y promoción de fuentes renovables y eficiencia energética en Cuba” que s’està impulsant des de la Fundación Internacional y para Iberoamérica de Administración y Políticas Públicas (FIIAPP), amb el finançament de la Unió Europea, que compta a Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat. 

L’objectiu d’aquest projecte, que vol donar suport als esforços del govern cubà per assolir una gestió eficient i sostenible dels seus recursos, és capacitar i assessorar a diversos professionals en l’àmbit de la digestió anaeròbia de residus agroalimentaris i en el disseny de reactors de biogàs per tal que puguin arribar a implementar aquesta tecnologia al seu territori.

La darrera fase d’aquest intercanvi d’experiències i assessorament ha estat aquest viatge de treball a Catalunya amb visites a diferents instal·lacions reals, entre les quals l’EDAR Granollers.

Després d’una breu presentació duta a terme a la seu del Consorci, els professors cubans, amb la presència d’Ernesto L. Barrera, director del projecte, i els investigadors de l’Eurecat Jordi Llimós i Guillermo Ernesto Baquerizo, s’han desplaçat fins a l’EDAR Granollers on han realitzat un recorregut per tota la instal·lació acompanyats per Pere Aguiló, director d’Operacions del Consorci, i Josep Pasqual, tècnic del departament de Planificació i Innovació.

Durant aquesta visita han pogut conèixer com es produeix l’obtenció de biogàs mitjançant la codigestió dels fangs generats durant els processos de depuració de les aigües residuals conjuntament amb altres residus orgànics.

Aquest programa de suport a les polítiques energètiques de Cuba té un pressupost de 18 milions d’euros. Amb aquestes visites es vol identificar enginyeries i empreses que puguin donar-los suport en el disseny i implementació dels seus digestors a Cuba.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't