El Cor Claverià i l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual aquesta entitat lliura a l’administració local la Creu de Sant Jordi que la Generalitat li va atorgar l’any 2018 i l’estendard de l’associació, que data de 1952.
L’Ajuntament custodiarà i deixarà exposats aquests dos elements a la Biblioteca Ca l’Oliveres perquè es puguin mostrar a la població.
La firma del conveni s’ha fet aquest divendres a la mateixa biblioteca amb la presència de persones que han format part de l’entitat i altres que hi han tingut algun vincle.
El regidor de Cultura, Albert Iglesias, ha donat la benvinguda als assistents i, acompanyat de la projecció de fotografies de l’entitat, ha explicat breument la història del Cor Claverià, des dels seus inicis, ara fa 106 anys, fins que es va donar de baixa, fa tot just quatre anys, just després de rebre la Creu de Sant Jordi.
Iglesias ha dit que la Creu de Sant Jordi és un premi “a la trajectòria d’aquesta entitat, als seus presidents, però sobretot als centenars de cantaires que al llarg dels més de 100 anys d’història han donat sentit i forma a la manera d’entendre una de les arts més universals, el cant”.
Ha afegit que el creador del cant coral, Josep Anselm Clavé, va ser un home compromès amb la causa republicana i amb la classe obrera i va saber dotar a les classes populars de mecanismes de lleure i autoafirmació col·lectiva a través de la música i el cant coral.
El president de l’associació, Josep Cladellas, ha recordat anècdotes de la història del Cor Claverià i persones que hi han tingut un paper destacat i ha demanat un minut de silenci en record de les persones vinculades a l’entitat que han desaparegut.
L’Alcalde, Ignasi Simón, ha expressat la seva satisfacció per l’acte, ja que només hi ha dues entitats centenàries a Lliçà d’Amunt, el Cor Claverià i el Club de Futbol, a les quals aviat s’afegirà l’Ateneu l’Aliança.
Simón també ha traslladat a l’associació el seu desig que aquests darrers anys només hagin estat un parèntesi i el Cor Claverià pugui reprendre l’activitat amb un relleu generacional.
La Creu de Sant Jordi s’ha portat fins al primer pis de la biblioteca on ha quedat instal·lada dins d’un armari envidriat, juntament amb l’estendard de l’associació.
L’acte ha finalitzat a l’era de la biblioteca amb el cant d’algunes peces musicals per part dels darrers integrants del Cor Claverià i un aperitiu per a tots els convidats.
{{ comment.text }}