El coronavirus dispara la demanda de mascaretes a BLS de Sant Feliu

La companyia ha incrementat torns i es prepara per a noves peticions de productes

L’empresa BLS de Sant Feliu, especialitzada en el disseny, producció i distribució d’equips de protecció respiratòria laboral, ha vist alterada de manera notable l’activitat arran de l’expansió, a la Xina i a tot el món, del nou coronavirus. La demanda de mascaretes, un dels productes de protecció del seu catàleg, s’ha disparat. Una sola dada dona idea de la proporció: la mitjana mensual de les mascaretes descartables és de 25.000 unitats i només en l’última setmana s’ha hagut d’atendre una demanda de 280.000 unitats.

Per a aquesta petita empresa, de poc més de vint treballadors, atendre aquest gran creixement de la demanda ha estat un repte. S’han incrementat torns i s’han introduït algunes modificacions logístiques per poder cobrir una mínima part dels encàrrecs que els han arribat. “No els hem atès tots: el més important era donar resposta als clients habituals i deixar un marge per a altres peticions, però algunes eren inassumibles”, admet la responsable de la planta de Sant Feliu, Carme Comellas.

BLS és un grup amb seu a Itàlia que va adquirir fa uns anys l’empresa In-Air Vies Respiratòries que van fundar Carme Comellas i Ignasi Vallcorba. A Sant Feliu es dissenyen alguns dels productes per a tota la multinacional i també es fa una part de la producció. En el cas de les mascaretes, la fabricació es fa a Itàlia, i l’empresa de Sant Feliu manté la distribució que ja té assignada per a l’Estat espanyol, Portugal i l’Amèrica Llatina. El gruix de l’impacte productiu és a Itàlia, on la planta treballa les 24 hores del dia, però a Sant Feliu també s’han hagut de fer ajustos per incrementar quatre hores i donar sortida a les trameses de producte, que s’han multiplicat per quatre.

La demanda de mascaretes es multiplica en grans proporcions, però els responsables de l’empresa de Sant Feliu aclareixen que hi ha productes adequats per a l’eventualitat del coronavirus i que no serveix qualsevol producte. Recomanen, almenys, les catalogades amb la categoria FFP2 i sense vàlvula. Si és de categoria FFP1, la protecció seria insuficient i, en canvi, les FFP3 tenen encara més garanties. La presència de vàlvula, encara que augmenta el confort, no seria recomanable per evitar contagis. La mascareta evita que un afectat per la malaltia escampi el virus i protegeix les persones sanes.

El creixement de demanda que afecta a les mascaretes també es pot traduir en un futur en altres productes de protecció respitaròria encara més sofisticats, que són els que es fabriquen directament a Sant Feliu. “Ja hem rebut consultes i això ens fa pensar que arribarà més demanda”, apunta Ignasi Vallcorba. L’empresa ja es prepara per poder afrontar aquesta nova demanda.

“És segur que això ens dispararà la facturació, però també ens haurà disparat la despesa en compra de primeres matèries o en personal”, aclareix Carme Comellas. L’empresa, que destaca pels esforços en recerca i desenvolupament, va facturar 3,6 milions l’any passat.

El fort increment de demanda de mascaretes afecta la totalitat dels fabricants especialitzats. L’empresa Productos Climax de Parets, també especialitzada en equips de protecció laboral, també ha incrementat exponencialment la producció,

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 878 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't