El Departament de Justícia trasllada la setmana que ve els jutjats de Mollet a Can Fàbregas

El trasllat culmina una vella aspiració dels professionals de la justícia

La setmana que ve serà la darrera amb activitat als vells jutjats del carrer Anselm Clavé, a Mollet. Amb el tancament d’aquesta seu judicial –repartida entre cinc plantes d’un edifici d’oficines on conviuen amb despatxos privats–, es consumarà una vella reivindicació de jutges i personal de justícia, advocats, procuradors i Ajuntament de disposar d’unes instal·lacions adequades.

Dijous que ve començarà el trasllat de la documentació i altres materials cap a la nova seu judicial del carrer de les Llevadores, a Can Fàbregas. Es farà durant quatre dies, aprofitant també dissabte i diumenge. També es traslladarà cap als nous jutjats el registre civil, que està situat a l’edifici de l’ajuntament vell, a la plaça Prat de la Riba.

Segons han confirmat fonts del Departament de Justícia a EL 9 NOU, dilluns 11 de novembre, ja començaran a funcionar tots els serveis a les noves instal·lacions situades en uns locals de 2.800 metres quadrats que la conselleria ha llogat per un import de 29.000 euros al mes i per un període de 20 anys. La propietat ha assumit l’adequació dels locals situats en planta baixa i un primer pis que donen també a la ronda de Can Fàbregas i a la C-17.

Les obres ja estan acabades i aquests dies només queden per enllestir petits detalls com els vinculats a connexions de telecomunicacions, informàtica, micròfons… El mobiliari dels diversos jutjats ja està instal·lat: taules de treball, cadires, arxivadors i telèfons. També estan acabats els despatxos de jutges –amb taula de treball i taula rodona de reunions i on encara falten les banderes i els quadre oficials– i lletrats de l’administració de justícia –només amb taula de treball– i fiscalia.

A les tres sales de vistes, situades a la primera planta, bona part del mobiliari ja és a lloc. També els micròfons i les pantalles. S’hi accedeix des d’un passadís il·luminat amb llum natural que dona a la ronda de Can Fàbregas. Cada sala disposa d’una sala d’espera pròpia per als testimonis.

El trasllat dels jutjats representarà un canvi substancial en l’atenció a la ciutadania i permetrà eliminar alguns dels problemes que es donaven a diari als antics jutjats: manca d’espais per separar detinguts i víctimes, dificultats d’accés a part de les instal·lacions, falta de garjoles per a la custòdia dels detinguts… Els nous jutjats tenen recorreguts separats entre el públic i els treballadors i incorporen garjoles amb un accés independent per als detinguts a través de l’aparcament del soterrani.

El canvi “és magnífic, sobretot per a la ciutadania”, assegura Josep Medina, degà del Col·legi d’Advocats de Granollers. “Tenint en compte com estàvem, és un pas important. Estàvem treballant en un lloc on era molt complicat fer la feina de forma adequada”, diu Medina, que ressalta l’existència de despatxos per a l’atenció de les víctimes als mateixos jutjats o de garjoles. “Els beneficis són molt importants.”

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't