El jutge del cas Palau ordena el registre de la torre de Millet a l’Ametlla

Els Mossos registren des de primera hora d’aquest matí la torre que Fèlix Millet té a la urbanització La Miranda, de l’Ametlla. És una decisió del jutge que porta la instrucció del cas Palau que ha ordenat els escorcolls a la casa on viu Millet a l’Ametlla.


El 9 Nou
09/07/2012

El jutge del cas Palau, Josep Maria Pijuan, ha ordenat que aquest dilluns es dugui a terme l’entrada i registre als domicilis dels exresponsables del Palau de la Música, Fèlix Millet, a l’Ametlla del Vallès, i Jordi Montull, a Teià, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a través d’un comunicat.

Amb aquestes diligències, el titular del jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona vol localitzar documentació i objectes de valor, entre d’altres, que puguin servir per a la investigació dels fets i del destí dels fons, així com per cobrir la responsabilitat civil dels imputats.

Les cases de Millet i Montull, a més de poder ser el lloc on hi ha part dels objectes de valor de les dues famílies, també han estat reformades i equipades amb fons fraudulents procedents del Palau.

Segons han explicat fonts judicials, els Mossos han entrat a primera hora del matí i simultàniament a les dues cases. El jutge ha anat a la casa de Millet, mentre que a Teià hi ha anat un secretari judicial. Es preveu que el registre duri diverses hores.

En dues interlocutòries signades aquest mateix dilluns al matí, el jutge Pijuan justifica que ara es facin aquests registres per primera vegada perquè del total suposadament defraudat, 24 milions directament del Palau i sis més a través de CDC –ja que s’han tornat a unificar les dues causes–, Millet i Montull no n’han retornat ni la meitat. El jutge recorda que la fiança de responsabilitat civil ha de ser com a mínim un terç superior al total probablement defraudat, cosa que la situa en 40 milions d’euros.

Millet ha consignat 4,2 milions al compte corrent judicial, més 12,5 milions que diu que valen les seves propietats immobles, mobles i drets financers. Però el magistrat recorda que al despatx de Millet es va trobar la fotocòpia d’un contracte d’assegurança sobre 44 obres d’art –olis, litografies i escultures– valorades en 2,5 milions, i que aquestes obres no han estat posades a disposició del jutjat. Per això, diu que potser encara són a casa de l’exmàxim dirigent del Palau.

Per la seva banda, Montull ha consignat 800.000 euros, i diu que totes les seves propietats valen 2,4 milions.

Per últim, el jutge també busca diners en metàl·lic o documents que justifiquin el destí dels 18 milions suposadament cobrats en efectiu a través de xecs al portador en finestretes d’entitats bancàries per part dels mateixos imputats o d’altres empleats del Palau. En aquest punt, Pijuan és molt crític amb les entitats financeres per la seva “escassa” col·laboració, ja que la policia judicial no ha trobat rastre d’aquests diners cobrats a través de talons bancaris.

Segons ell, les entitats “van incomplir de manera general les obligacions formals d’identificació del cobrador, guardant fotocòpia del DNI”, com els obligava la legislació vigent, durant sis anys. A partir del 2003, a més, havien de comunicar al Ministeri d’Economia i al Banc d’Espanya les transaccions superiors als 80.500 euros.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 874 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't