El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) centrarà la seva 26a edició en els efectes secundaris de les evolucions tecnològiques en el sector audiovisual. El certamen es farà l’11 de juny a Roca Umbert de Granollers, tal com ha informat aquesta setmana la organització. El programa compta amb una vintena de propostes, entre sessions divulgatives, taules rodones i tallers.
Aquest any s’hi tractarà especialment l’impacte de la intel·ligència artificial (IA) en l’àmbit dels mitjans de proximitat. S’hi presentaran algunes eines i aplicacions pràctiques per a les redaccions i també hi haurà espai per reflexionar sobre les repercussions legals que genera el seu ús.
En aquest sentit, la sessió inaugural del MAC anirà a càrrec de la consultura i divulgadora Patrícia Ventura, que és experta en l’àmbit de l’ètica aplicada a la IA.
El MAC abordarà altres qüestions com l’anàlisi de l’avantprojecte de Llei sobre els serveis digitals i registre de mitjans, la presentaicó del segon Llibre Blanc de la Ràdio o els reptes i oportunitats de les noves generacions de l’audiovisual.
La jornada també acollirà reunions de representants de les film comissions catalanes i hi haurà una sessió adreçada a regidors i tècnics dels municipis de la demarcació Barcelona. Al programa també s’hi inclou la cinquena edició de la Trobada del Podcàsting a Catalunya.
A més a més, aquest any també hi haurà novetats, més enllà de les sessions. A l’àmbit Fira MAC, es faran rutes guiades, programes en directe i espais d’exhibicions inèdits. Dins d’aquest espai també s’hi estrenarà el MAC Lab, en què es donaran a conèixer projectes sota aquesta marca. S’hi inclouren bancs de proves per la implementació d’eines d’IA als mitjans o un estudi per identificar nous perfils professionals de l’audiovisual.

Mig milió d’euros per produir documentals
Per tercer any consecutiu, el MAC acollirà la fase final de les crides a la producció de documentals audiovisuals i pòdcasts. Estan organitzades per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i Ràdio Televisió Espanyola (RTVE). A la campanya de documentals enguany també s’hi ha sumat 3Cat.
La iniciativa és “molt ambiciosa”, en paraules de l’organització, perquè distribuirà 470.000 euros entre les diferents categories de documentals. En el cas dels pòdcasts, la convocatòria repartirà 40.500 euros entre els finalistes.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't