L’atur registrat va marcar un increment, mínim, durant el mes de març i va tancar amb set inscrits més que a final de febrer al Vallès Oriental. És el primer cop des de 2013 que la desocupació creix a la comarca en aquest mes, tot i que l’any passat el descens havia estat únicament en 18 inscrits.
El comportament feble de l’ocupació al Vallès Oriental es tradueix en un nou increment de l’atur, que en els últims nou mesos només ha anotat dos descensos intermensuals i que alenteix progressivament la reducció interanual en el nombre d’inscrits. De fet, des que va començar l’any l’atur ha crescut, encara que lleugerament. Des de principi d’any hi ha 16 aturats més, en el primer increment trimestral des de l’any 2014.
El març es va tancar amb 21.743 aturats al Vallès, una xifra superior a la que es registrava el maig de l’any passat i que supera en prop d’un miler de desocupat el mínim al qual s’ha arribat des de la recuperació econòmica, que correspon a juny de l’any passat. En canvi, la comparació interanual encara assenyala un descens de 845 inscrits, un 3,7% respecte a fa un any. L’evolució interanual està en línia amb el comportament de la desocupació a tota Catalunya (descens del 3,8% en l’últim any).
L’evolució de l’atur d’aquest mes de març té una clara influència de la diferència de calendari respecte a fa un any. La Setmana Santa va caure a finals de març i, tot i que la influència d’aquests dies festius és escassa a la comarca, sí que té importància en l’evolució general a Catalunya. Amb tot, en el mes de març han estat comarques turístiques com el Maresme o la Selva algunes de les que han tingut més descensos de l’atur.
Per poblacions, l’evolució de l’atur aquest mes de març ha estat gairebé plana. Destaquen les reduccions que hi ha hagut a Granollers, Cardedeu i Mollet -les que més baixen en termes absoluts-, mentre que els increments més notables es produeixen a Montornès, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera.
{{ comment.text }}