El POUM de Mollet preveu la construcció de 2.834 habitatges nous, el 50% de protecció

El pla s’aprova amb els vots del PSC, Podem, Cs i Junts i el vot contrari d’ERC i Comuns

El ple de l’Ajuntament de Mollet ha fet aquest dilluns l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ha de substituir el que es va aprovar el 2003 i que la justícia va anul·lar l’any 2016.

El pla, aprovat amb els vots del govern (PSC i Podem) i dels grups de Cs i Junts, preveu la construcció de 2.834 habitatges nous dels quals la meitat de protecció oficial i, d’aquests, més de 300, de lloguer.

La regidora d’Urbanisme, Mireia Dionisio, qualifica el pla de més flexible que l’anterior i destaca, entre altres elements, el canvi de paràmetres en els polígons d’activitat econòmica, com el de Can Prat i la Teneria, noves unitats de dotació a l’eix de la C-17 on es permetrien usos terciaris, un pla especial que acosti la ciutat al riu Besòs, 8.000 metres quadrats més per a equipaments, més de 150 elements patrimonials protegits, nou eixos viaris de prioritat per als vianants o nous criteris ecològics, com sostres o façanes verdes i espais interiors enjardinats.

El POUM es distribueix en 27 plans de millora urbana residencial i dos d’activitat econòmica, a més de dos programes d’actuació urbanística residencial i dos mes d’activitat econòmica.

També preveu cinc plans especials: el de Gallecs, que està redactant la Generalitat; el d’accessos a la ciutat, el d’horts urbans, el del soterrament del ferrocarril de la línia del Nord i el d’accessos al riu Besòs.

Els dos grans grups de l’oposició, ERC i Comuns, hi han votat en contra i han anunciat que presentaran al·legacions en el període d’exposició que pública que s’allargarà fins el 15 de novembre.

Marta Vilaret, d’ERC, ha dit que si el POUM del 2003 era massa intervencionista, aquest és tot el contrari i ho qualificava de “catifa vermella”. I criticava, de nou, que el principal sector lliure de Mollet, el Calderí, hagi quedat fora del debat del POUM ja que es va aprovar prèviament.

Una crítica en què també incidia Marina Escribano, dels Comuns, que, a més considera que s’ha portat al ple de manera precipitada, que no s’aposta prou per atendre les necessitats dels barris, potenciar el teixit comercial de proximitat i que no hi ha prou concreció en mesures de protecció del medi ambient o urbanisme feminista.

El debat ha donat lloc a un enfrontament entre la regidoria Dionisio, que ha acusat els dos grans grups de l’oposició de “decidit el seu vot per interessos de partit i no de la ciutat”, i les portaveus d’ERC i Comuns.

Vilaret es defensava dient que “votar no, no vol dir que no haguem treballat”, lamentava les “desqualificacions personals” i acusava el govern d’haver “menystingut l’oposició”. I Marina Escribano defensava el seu paper d’oposició. “Vostès en la discrepància hi veuen bloqueig, però confrontar models no és bloquejar”

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 131 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't