El programa de cria en captivitat del Tritó del Montseny vol produir 1.000 exemplars a l’any

El centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa ha transferit 36 exemplars al centres de Pont de Suert i del Zoo de Barcelona


05/02/2019

El programa de cria en captivitat del tritó del Montseny, una de les espècies d’amfibis més amenaçades del planeta i que és endèmica del massís, vol arribar a produir entre 800 i 1.000 exemplars anuals que serveixin per fer reintroduccions en torrents on ja es troba aquest animal o en d’altres que reuneixen les condicions que permetrien la seva supervivència.

En el programa de cria en captivitat, hi participen quatre centres: els centres de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda; i de Pont de Suert, el Zoo de Barcelona i el Zoo de Chester, al Regne Unit, que és un dels més prestigiosos en la reproducció d’amfibis. L’any passat va aconseguir el naixement de 380 larves: 287 de la població occidental i 93 de la població oriental, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat aquest dilluns en un comunicat.

Per assolir aquest objectiu, a través del programa Life Tritó del Montseny, el centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa ha transferit 36 exemplars de tritó: 10 noves parelles de tritó al de Pont de Suert i vuit al Zoo de Barcelona. D’aquesta manera, a Pont de Suert ara hi ha 17 parelles i dos trios i al Zoo hi ha 18 parelles i sis grups. Al Zoo de Chester, hi ha 24 exemplars.

A través del Life Tritó del Montseny, s’ha pogut ampliar i millorar totes les instal·lacions de cria en captivitat del tritó del Montseny per assolir l’objectiu d’aquest entre 800 i 1.000 nous exemplars a l’any.

Les parelles de tritons destinades a la reproducció han estat seleccionades genèticament per assegurar i augmentar la diversitat genètica de l’espècie per poder sobreviure al medi.

El tritó del Montseny va ser reconeguda l’any 2005 com una espècie diferent a la del tritó del Pirineu. Poc després, es va iniciar un programa de cria en captivitat de les dues poblacions que existeixen de tritons, la oriental i l’occidental, que no estan en contacte al territori i tampoc en els centres de cria. Des de fa un parell d’anys, el programa Life Tritó del Montseny ha donat un nou impuls a la cria en captivitat d’aquesta espècie en un pla que coordina la Diputació de Barcelona i on participen el Departament de Territori i Sostenibilitat, Forestal Catalana, la Diputació de Girona i el Zoo de Barcelona.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 88 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't