El PSC de Granollers torna a rebutjar l’entrada a l’AMI

La majoria absoluta del PSC de Granollers ha rebutjat per segona vegada una proposta presentada per grups de l’oposició que demanava l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El 9 Nou
06/08/2015

La moció es va debatre en la Junta de Portaveus prèvia al ple d’aquest dimarts i es va rebutjar amb els vots en contra del PSC, Ciutadans i el PP. Hi van votar a favor CDC, ERC i la CUP.

Com en totes les mocions, la votació no va ser individual, sinó que es va votar en la Junta de Portaveus, on el vot és ponderat i, per tant, no és possible saber quin hauria estat el sentit de vot de cadascun dels regidors de cada grup. Aquest és un fet que va lamentar el portaveu de CDC, Àlex Sastre, en una roda de premsa prèvia al ple que es va fer dilluns. “El problema és que a Granollers les mocions es voten per Junta de Portaveus, en què el vot és ponderat. Esperem que dins el PSC hi hagi debat intern. Quan tornem a parlar sobre el ROM, hem de parlar sobre el debat d’aquests temes en el ple”. Sastre va afegir que en les eleccions del 27-S es comprovarà el suport real dels veïns de Granollers a la independència. Va recordar que la moció va ser rebutjada en el mandat anterior, però que confiava que amb l’entrada de nous regidors al grup del PSC “potser n’hi hauria alguns amb una sensibilitat diferent. El PSC pot evolucionar igual que ho ha fet CDC”.

El regidor de la CUP Eduard Navarro es va referir als més de 14.000 vots recollits a Granollers en la consulta del 9-N. “És una llàstima que no es tinguin en compte perquè superarien els vots de qualsevol força política. És una llàstima que la capital del Vallès Oriental no s’adhereixi a aquest moviment tan ampli”, va dir, i va recordar que el PSC ha votat a favor de l’AMI en ajuntaments com Terrassa o Castelldefels. I Núria Maynou, d’ERC, va dir que “Granollers no pot estar al marge del procés independentista que és la millor manera de treballar pels ciutadans”.
De manera extraordinària, els portaveus municipals van poder explicar en el ple el seu sentit de vot. Pel PSC, el portaveu, Jordi Terrades, va reiterar que el seu partit no és independentista. “Des d’una profunda convicció d’un partit que té profundes arrels catalanistes, però que no és independentista. Som catalanistes, federalistes i socialistes. Volem una Catalunya millor, més justa i més igualitària”, i un Estat espanyol “plurinacional, pluricultural i plurilingüístic”. Va insistir en la tesi del PSC de la reforma de la constitució. “Treballem per una modificació de la Constitució que reconegui aquest caràcter i que blindi els drets socials. Lleis canvien lleis. Les lleis no són immutables, però són una garantia democràtica”.

Va cloure la seva intervenció reclamant un canvi en les polítiques del govern de la Generalitat. “Creiem que a Catalunya li cal un govern que reverteixi les retallades que han posat en perill les polítiques socials, educatives i sanitàries”, va dir.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't